NA PARTIZANSKOM GROBLJU U MOSTARU RAZBIJENO VIŠE OD 600 PLOČA Gradonačelnik osudio surovi vandalizam: Nismo ovo zaslužili
Foto: Printscreen/Facebook

tužno

NA PARTIZANSKOM GROBLJU U MOSTARU RAZBIJENO VIŠE OD 600 PLOČA Gradonačelnik osudio surovi vandalizam: Nismo ovo zaslužili

Bosna i Hercegovina -

Tokom prošle noći razbijeno je više od 600 ploča postavljenih za poginule pripadnike Narodno-oslobodilačkog pokreta (NOP) na Partizanskom groblju u centru Mostara, što je oštro osudio tamošnji gradonačelnik Mario Kordić.

Nepoznati počinioci su teškim predmetima razbili ploče s imenima poginulih partizanskih boraca u spomen-kompleksu koji je inače često meta vandala. Ovaj je incident najteži do sada, navodi Hina.

Policiji je incident prijavljen jutros, a inspektori se nalaze na licu mesta, naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Incident je osudio gradonačelnik Mostara nazivajući ga surovim vandalizmom.

"Čvrsto osuđujem vandalizam kojem svedočimo i očekujem od svih institucija kažnjavanje vandala. Mostar ovo nije zaslužio! Gradska uprava će pokrenuti sve aktivnosti kako bi se sanirala nastala šteta", napisao je Kordić na Fejsbuku.

Spomen-kompleks Partizansko groblje izgrađen je u Mostaru 1965. godine u spomen na 630 poginulih pripadnika Narodno-oslobodilačkoga pokreta. Nacionalni je spomenik Bosne i Hercegovine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track