SNAŽNO NEVREME POGODILO SARAJEVO I MOSTAR: Pljuskovi, poplavljene ulice, vetar, grmljavina i pad temperature za 10 stepeni! VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

bih

SNAŽNO NEVREME POGODILO SARAJEVO I MOSTAR: Pljuskovi, poplavljene ulice, vetar, grmljavina i pad temperature za 10 stepeni! VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Snažno nevreme pogodilo je danas popodne Sarajevo. Pojedine ulice su bile potopljene vodom, a intenzivni pljusak pratili su snažni udari vetra i grmljavina.

Oko 13.30 sati Sarajevo je pogodilo jako nevreme sa grmljavinom i naletima vetra koje je otežalo kretanje pešacima, ali i automobilima, piše Srpskainfo.

Pravi letni pljusak došao je kao osveženje nakon visokih temperatura koje su preovladavale u prethodnim danima, prenosi Klix.ba.

Temperatura vazduha je sa 28 stepeni pala za desetak podeoka, a jak pljusak je trajao oko pola sata.

Veliko nevreme pogodilo je i Mostar i to baš u trenutku kada je trebalo da počne Šlaufijada, tradicionalno spuštanje šlaufom niz reku Neretvu.

Šlaufijada predstavlja stari običaj, igru dečaka. Učesnici imaju samo kupaće, papuče i šlauf – unutrašnja guma od bagera, kamiona ili od malog auta, nema vesla, već se stave papuče na ruke i utrkuje se ko će pre stići.

Prošle godine se Šlaufijada vratila nakon deset godina čekanja, a tradicionalnu manifestaciju sada je pokvarilo veliko nevreme koje se sručilo na Mostar.

Inače, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Mostaru je izmerena temperatura od 23 stepena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track