PIJAN UDARIO DETE PA POKUŠAO DA POBEGNE Vozača uhvatila četvorica mladića
Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ajme meni, razbio sam auto

PIJAN UDARIO DETE PA POKUŠAO DA POBEGNE Vozača uhvatila četvorica mladića

Hrvatska -

Hrvatska policija saopštila je da je sinoć u mestu Štikada kod Gračaca u Lici došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređeno dete.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak pod uticajem alkohola prešao na drugu stranu puta i prednjim delom automobila udario dete, kažu iz PU ličko-senjske.

Vozač automobila nije ni pokušao da pomogne detetu već je krenuo da beži ali su ga sustigla i zaustavila četiri mladića koja su sa njim sačekala policiju, preneo je Tportal.

Teško povređeno dete poslato je u Kliničko bolnički centar Zagreb.

"Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primetili kako vrluda po putu. Pokušali smo da ga upozorimo, ali nije reagovao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu puta taman na mestu gde je hodalo troje dece. Dvoje ga je uspelo izbeći, a treće je udario", rekao je za tportal jedan od mladića.

"Vozač je svojim automobilom usput pomeo i jedan saobraćajni znak. Nakon svega toga je tek na trenutak zastao, a potom odmah produžio dalje prema autoputui. Krenuli smo u poteru za njim, nekoliko kilometara ga pratili i na jednom pravcu sustigli, naterali da stane pored puta. Shvatio je da više nema kamo", dodao je.

"Njegova prva reakcija bila je 'Šta se dogodilo' i 'Ajme meni, razbio sam auto'. Policiju smo pozvali još za vreme vožnje i potom smo čekali njen dolazak najmanje 35 do 40 minuta. Objasnili su nam da u Gračacu nema saobraćajnih policajaca, nego da ih moraju poslati skroz iz Gospića", rekao je jedan od mladića.

Policija je za tportal potvrdila da su njihovi službenici na intervenciju zaista došli iz Gospića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track