02:24

KO ĆE BITI PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE? Matović: Dodik imao odličnu kampanju U SRPSKOJ SVI SLOŽNI OKO NACIONALNIH PITANJA

Usijanje na KURIR TV

KO ĆE BITI PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE? Matović: Dodik imao odličnu kampanju, U SRPSKOJ SVI SLOŽNI OKO NACIONALNIH PITANJA

Bosna i Hercegovina -

U Bosni i Hercegovini u nedelju 2. oktobra održavaju se opšti izbori i to su najneizvesniji izbori i odlučujući su za deblokadu vlasti. Za predsednika Republike Srpske bori se 31 kandidat, a prognoze su takve da će utakmica biti najzanimljivija između Milorada Dodika ispred SNSD i Jelene Trivić predstavnice PDP.

Šta je Milorad Dodik govorio u intervjuu za emisiju Usijanje možete pogledati u ovom videu:

15:10

Milorad Dodik intervju

Intervju kandidatkinje za predsednika Republike Srpske, Jelene Trivić možete pogledati ovde:

14:59

Jelena Trivić intervju

O predstojećim izborima u BiH u emisiji Usijanje govorio je Perko Matović, predsednik Centra za nacionalnu politiku.

- U kampanji se nije odstupalo od nekih opštih parametara, a Dodik je izveo jednu od najfascinantnijih kampanja. Dobio je podršku od Orbana i posetio Jerusalim. S druge strane opozicija je imala korektnu kampanju, ali nije uspela da dobije, poput Dodika, značajniju međunarodnu podršku - rekao je Matović.

On je konstatovao da je Milorad Dodik apsolutni favorit na predstojećim izborima.

perkovic
foto: Kurir televizija

- Milsim da će Dodik pobediti i da je to prilično izvesno, iako Jelena Trivić jeste ozbiljan protiv kandidat. Ona je prilično uznapredovla u politici, ali Dodik je politički veteran i ne mislim da u Republici Srpskoj trenutno ima ozbiljniju konkurenciju - kaže Matović i dodaje:

- Ja bih najviše voleo da svi politički faktori u Republici Srpskoj dođu na vlast, jer se je Srbima u regionu više nego ikad potrebno jednistvo s obzirom na istorijsko politički trenutak koji nije nimalo povoljan za Srbe. Ne mislim da će i jedan kandidat ugroziti nacionalni, vitalni insteres Republike Srpske, što se videlo i u kampanji, gde su se napadi, posebno od strane Jelene Trivić prema Dodiku, odnosili isključivo na sferu ekonimije i korupcije.

- Oba glavna kandidata se slažu po ključnim nacionalnim pitanjima što se vidi na primeru odnosa prema visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Kristijanu Šmitu - zaključio je Matović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track