Najnovije vesti

SNSD UVEREN U POBEDU CVIJANOVIĆEVE: PDP tvrdi da je prednost Jelene Trivić nad Dodikom nedostižna
Foto: Beta Miloš Miškov, AP Radivoje Pavičić, EPA/Aleskandar Golić

bih

SNSD UVEREN U POBEDU CVIJANOVIĆEVE: PDP tvrdi da je prednost Jelene Trivić nad Dodikom nedostižna

Bosna i Hercegovina
22:33h

Izborni štab Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopštio je da njihova kandidatkinja za člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović ima prilično ozbiljno vođstvo nad svojim protivkandidatom iz opozicije Mirkom Šarovićem (SDS).

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević je izjavio da je prema podacima sa 64 posto obradjenih biračkih mesta Željka Cvijanović osvojila 200.000 glasova ili 58 posto, dok je Šarović osvojio 130.000 glasova ili 38 posto.

On je rekao da prema podacima sa 18 posto biračkih mesta kandidat za predsednika RS Milorad Dodik vodi u odnosu na protivkandidatkinju iz opozicije Jelenu Trivić (PDP).

Kovačević je naveo da SNSD još nema podatke glasanja za Banjaluku.

Iz Izbornog štaba PDP-a, kao i iz SDS-a saopštili svi trendovi govore da Jelena Trivić vodi u odnosu na Dodika.

Lider PDP-a Branislav Borenović saopštio je večeras da je na osnovu 29,5 posto prebrojanih glasova u celoj Republici Srpskoj Jelena Trivić osvojila 98.624 glasova ili 53,1 posto, dok je Milorad Dodik iz SNSD-a osvojio 84.212 glasova ili 45,3 posto.

Jelena Trivić na osnovu trećine prebrojanih glasova ima prednost od 14.000 glasova, rekjao je Borenović.

On je naveo da je Trivićeva u Banjaluci ostvarila još ubedljiviju pobedu nad Dodikom, navodeći da je u tom gradu gradu prebrojano 32.422 glasa, od kojih je Trivićeva osvojila 18.649 glasova ili 57,52 posto, a Dodik 13.033 glasa ili 43,2 posto.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja