DODIK SE OGLASIO NA INSTAGRAMU: Ja sam pobednik, SNSD će znati da brani pobedu
Foto: EPA/ ALEKSANDAR GOLIC

cik nema legitimitet

DODIK SE OGLASIO NA INSTAGRAMU: Ja sam pobednik, SNSD će znati da brani pobedu

Bosna i Hercegovina -

Lider Saveza nezavisnih socijaldemkrata (SNSD) i kandidat za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik danas je ponovio da Centralna izborna komisija BiH (CIK) nema legitimitet i da je nezakonita odluka državne izborne komisije o ponovnom prebrojavanju glasova za predsednika RS, a da prethodno nisu utvrdjeni preliminarni rezultati.

"Iako nezakonita odluka CIK BiH mora kad-tad dovesti do rezultata izbora za predsednika Republike Srpske, mi se tog rezultata ne plašimo, jer znamo da je naša pobeda časna i čista", napisao je Dodik na svom Instargramu.On je naveo da je njegova pobeda "nedostižna", ističući da će SNSD "strpljivo sačekati da završi nezakonito brojanje i da će znati braniti pobedu".

Ponovno brojanje glasova za predsednika RS, prema najavama iz Glavnog centra za brojanje, trebalo bi da bude završeno u roku od dvadeset dana od izbora, odnosno do 22. oktobra.

Opozicija iz Republike Srpske tražila je novo prebrojavanje, smatrajući da je nihova kandidatkinja za predsednika Jelena Trivić "pokradena" na izborima održanima 2. oktobra.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track