SNIMAK IZ VRTIĆA KOJI JE RASPLAKAO BALKAN: Dečaka s Daunovim sindromom nisu pustili da peva s drugom decom, evo šta kažu u vrtiću
Foto: TikTok/_balkanija_1_

SNIMAK IZ VRTIĆA KOJI JE RASPLAKAO BALKAN: Dečaka s Daunovim sindromom nisu pustili da peva s drugom decom, evo šta kažu u vrtiću

Bosna i Hercegovina -

Na društvenim mrežama pojavio se video koji je slomio mnoge korisnike društvenih mreža na Balkanu.

Naime, kako se navodi na TikToku gde je snimak objavljen, u vrtiću u Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovini dečaku koji ima Daunov sindrom nije bilo dopušteno da nastupa sa drugarima.

Kako dalje piše, dečačić je nedeljama vežbao i pripremao se za priredbu, međutim odlučeno je da on ne peva s drugom dečicom.

Direktorka vrtića je majci rekla da može da promeni ustanovu ako joj se ne dopada ova odluka. Mnogi su u komentarima burno reagovali i tražili momentalni otkaz za vaspitačice i direktorku.

00:18

Sramota u vrtiću u Širokom, dečaku s Daunovim sindromom nije dopušteno da peva s drugom decom

- Podrška za mamu dečaka da se izbori da što više ljudi ovo vide i čuju, jer je ovo ogromna sramota kako se ophode prema ovakvoj deci... Ništa oni nisu drugačiji isti su svi... Gde je jednakost?! Duša mila, ko zna koliko se trudio da uvežba nešto za šta su ga izbacili jer ima Daunov sindrom, sa objašnjenjem ako se majici ne sviđa da napuste vrtić i idu u drugi.. Jadno i bedno - jedan je od komentara.

Portal "Avaz" je kontaktirao sa direktorkom vrtića koja je istakla da je cela situacija inscenirana.

- To apsolutno nije tačno. Daćemo saopštenje za javnost. Snimak na kojem je dete ostavljeno u holu, gde izgleda tako ružno, ja bih se zgrozila. Mama kada je krenula kući, obukla je svoje dete, zatvorila je vrata pred ulaz tako da je ispalo da smo mi to dete samo zatvorili a mi u drugoj prostoriji radili priredbu - ispričala je ona i dodala da stvari nisu onako kako se čine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track