UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR CARINE CRNE GORE: Rade Milošević se sumnjiči da je stvorio kriminalnu organizaciju
Foto: Vlada Crne Gore

Rade Milošević

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR CARINE CRNE GORE: Rade Milošević se sumnjiči da je stvorio kriminalnu organizaciju

Crna Gora -

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je večeras u Nikšiću, potvrdio je portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odeljenje lišilo je slobode bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije. Trenutno ne mogu izneti više detalja - saopštio je Radonjić.

Milošević je privođen i početkom oktobra, ali je tada pušten posle šestočasovnog zadržavanja u policiji.

Tadašnji javni funkcioner satima je pojašnjavao kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gde su i kako nestali paketi vredni gotovo milion evura.

Iz SDT-a tvrde da u pećima nije spaljen broj cigareta popisan u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici "Javorak“. U toj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred komisijom UPC koju je imenovao Milošević, uništen je deo ali nikada nije javno obelodanjeno koliko paketa.

U naredna dva navrata, Uprava prihoda i carina organizovala je javno paljenje - 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će tog dana biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar u pećima koje se nalaze u krugu fabrike “Javorak MB” u Nikšiću.

Poslednje spaljivanje organizovano je u Nikšiću, kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vredna tri miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Kurir.rs/Pobjeda/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track