DVE LEPOTICE ZAVRŠILE IZA REŠETAKA: Ko su brutalne i bahate Naida i Ajša i za šta su optužene? Jedna je magistar prava (VIDEO)
Foto: Facebook

Bezobzirno

DVE LEPOTICE ZAVRŠILE IZA REŠETAKA: Ko su brutalne i bahate Naida i Ajša i za šta su optužene? Jedna je magistar prava (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Naidi M. iz Sarajeva i Ajši R. iz Visokog, koje su službenici SIPA uhapsili u okviru akcije "Tin", a koja se odnosi na suzbijanje trgovine ljudima, određen je jednomesečni pritvor, potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Ajšu Ramić.

Obe su osumnjičene za trgovinu ljudima, protivpravno lišenje slobode i iznudu. Slučaj se povezuje s podvođenjem devojke iz Mostara u jednom stanu u Sarajevu.

Bezobzirnost, brutalnost i bahatost

Tužilac Edin Šaćirović istakao je da je u ovom predmetu reč o samom početku istrage koja će biti proširena na veći krug ljudi, te da postoji opasnost da bi boravkom na slobodi mogle uticati na dokaze. Istakao je da su osumnjičene u ovom slučaju iskazale upornost, bezobzirnost, brutalnost i bahatost, a koja se ogledala u tome da su trećim osobama opisivale šta su radile, a što je, kako je istakao tužilac, „bilo degutantno“.

Advokat Dijana Hasić, koja zastupa Naidu M., zatražila je da se predlog za pritvor odbije te da se umesto toga odrede najstrožije mere zabrane.

Hasić je istakla da se istraga temelji samo na izjavi oštećene, koja je u svojoj izjavi navela da je zatvorena, maltretirana, da su osumnjičene delile drugim osobama snimke pružanja seksualnih usluga te da je sav novac morala davati Naidi.

Hasić je istakla da njen iskaz nije potvrđen materijalnim dokazima te da je reč o nestabilnoj osobi koja bi trebala biti veštačena.

Hasić je, takođe, navela da je oštećena bila kontradiktorna u svojoj izjavi te da je, osim optužbi na račun Naide, priznala da joj je M. pomogla kada joj je bilo najteže i pružila joj krov na glavom.

Istakla je da je Albertina izjavila da je u periodu dok je bila u Naidinom stanu izlazila povremeno da kupi osnovne potrepštine te da je išla na posao u Agenciju.

- Postavlja se pitanje kako onda nije otišla u policiju ili se obratila nekome da joj pomogne. Pričala je o strašnim dešavanjima. Zna Albertina kako se prijavljuje za zlostavljanje, prijavljivala je svoje članove porodice - navela je Hasić.

Advokatica je istakla da se nemaju čime idenfikovati osobe koje su koristile seksualne usluge oštećene.

Ko su Ajša R. i Naida M.?

Naida M. je javnosti poznata odranije zbog presude Opštinskog suda koju je potvrdio i Kantonalni sud Sarajevo, protiv nje i Avdije H, zbog ucenjivanja Ž. E. snimcima seksa koji je, prema presudi, Naidi poslao Avdija. Ranije je za portal „Avaza“ demantovala da je ovo uradila. Naida M. bila je predsednica bivšeg Veća mladih Kantona Sarajevo.

Kako je javnosti poznato ona je snimak širila dalje putem telefona. Ona je na oktobarskim izborima bila kandidat za Skupštinu KS ispred koalicije "Država", koju su činili Nezavisni blok, Platforma za progres i Zeleni. Na Instagramu se vidi kako M. živi „luksuznim životom“, a nedavno je objavila da vreme provodi u Dubaiju sa prijateljicom bivšom misicom iz Sarajeva (op.a. identitet poznat redakciji).

Magistar prava Ajša R. je početkom 2020. godine sa prijateljicom i koleginicom u Sarajevu osnovala Administrativni biro koji je nudio usluge pravnika. R. je bila zadužena za pribavljanje dokumenata i čekanje u redovima umesto klijenata dok je njena prijateljica komunicirala s njima i obavljala poslove iz kancelarije. Strah od koronavirusa je držao ljude u kućama pa je mladim preduzetnicima biznis dobro počeo.

Kako Avaz saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima.

“Španska i medijska sapunica”

Sudiji se obratila i Naida M, koja je istakla da je završila studije prava, te da je Tužilaštvo u ovom slučaju želi prikazati kao neku kriminogenu osobu, a ona to nije.

- Albertina je moju majku zvala majkom. Odnela mi je ključeve od stana i od poslovnog prostora. Jedna osoba je bila u intimnim odnosima s Albertinom... Potresena sam svime, ovo nisam videla ni u španskim sapunicama. Gledala sam na nju kao na svoju mlađu sestru, to mogu potvrditi sve moje komšije - kazala je Naida te dodala da Sud ima u vidu da je trenutno u drugom stanju.

Advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Ajšu R., takođe je zatražio da se odbije predlog Tužilaštva i da se Ramić odredi kućni pritvor.

- Od svega je ispala medijska sapunica. Ajša nije znala Albertinu, nije bila na istoj adresi, niti joj je dala stan. U pitanju su opasne optužbe, te bi Albertinu trebalo veštačiti - kazao je M..

Ajša R. je takođe istakla da je sve vreme boravila u Visokom te da je povremeno, spletom okolnosti, dolazila u Sarajevo. Potvrdila je da nije živela u Naidinom stanu, niti je tamo bila prijavljena.

(Kurir.rs/Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track