POČINJE SUĐENJE FATALNOJ MIKI ZBOG MILIONSKE PLJAČKE: Nagovorio je momak, pa ostavio kad je zagustilo! Evo kako je sve izvela
Foto: Printscreen/Youtube/AvazTV, Printscreen/Instagram, Profimedia

imala saučesnike

POČINJE SUĐENJE FATALNOJ MIKI ZBOG MILIONSKE PLJAČKE: Nagovorio je momak, pa ostavio kad je zagustilo! Evo kako je sve izvela

Bosna i Hercegovina -

Danas u Štutgartu počinje suđenje Mirnesi S. poreklom iz BiH, poznatijoj kao Miki, koja je optužena za krađu 1,25 miliona evra iz kompanije za transport novca u kojoj je bila zaposlena.

Plan koji su osmislili atraktivna plavuša i njeni saučesnici Robert S. (29) i Marko I. (45) bio je jednostavan.

Prema optužnici, u koju je nemački medij imao uvid, Mirnesa S. je 14. oktobra zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donela torbu napunjenu peškirima.

Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 časova, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vreme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 evra u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez video nadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamenila ih novcem.

Mirnesa S, Mirnesa S.
foto: Instagram

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 miliona evra. Kontrole torbe nije bilo.

Zašto su bezbednosne mere u kompaniji za transport novca tako male?

"Nažalost, ne mogu da vam dam nikakve informacije o ovome, jer je to veoma osetljiva informacija koja se odnosi na bezbednost", kaže portparol kompanije Džulijan Sibert (25).

Takođe, izgleda da je bilo i propusta. Kako BILD saznaje od istražitelja, oko dva sata nakon krađe, zaposleni u Proseguru su primetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, obaveštena tek oko 20 časova. Mirnesa tada verovatno više nije bila u Nemačkoj.

Ukradeni novac još uvek nije pronađen. Verovatno je kod Roberta S. koji je Mirnesu nagovorio na ovo kriminalno delo. On je još uvek u bekstvu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track