FORMIRAN PREDMET PROTIV SUTKINJE: Par dana pre brutalnog zločina odbila da Nerminu odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami
Foto: Shutterstock, Printscreen Društvene Mreže, Printscreen

MOGLA DA SPREČI tragediju

FORMIRAN PREDMET PROTIV SUTKINJE: Par dana pre brutalnog zločina odbila da Nerminu odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami

Bosna i Hercegovina -

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV BiH formirala je predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po predlogu policijske uprave Gradačac, saznaje portal Dnevnog avaza.

To se navodi u zvaničnom odgovoru iz VSTV BiH za ovaj portal.

- Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke - navedeno je za Dnevni avaz iz VSTV BiH.

Sarajevski portal podseća da je trostruki ubica Nermin Sulejmanović pre nekoliko dana brutaln likvidirao svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još dve osobe i tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Nermin Sulejmanović
Nermin Sulejmanovićfoto: Drustvene Mreže

Navodi se da je samo četiri dana pre tog zločina sudija Opštinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donela rješenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera, od kojeg je pobegla, prijavila za nasilje.

Dnevni avaz navoi da to koliko je pažnje i vremena sutkinja posvetila ovom slučaju ilustruje i obrazloženje u rešenju.

Nizama Hećimović
foto: Facebook Printscreen, Printscreen

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se vidi da je rešenje, ili barem jedan njegov deo, napisano tako da je iskopiran deo rešenja druge osobe. Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja, umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

(Kurir.rs/Dnevni avaz/Istraga.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track