"ŽRTVA NEMA NAČINA DA SE ODBRANI, NASILNIK SVE PLANIRA" Ramadani: Sudija mi je lično potvrdio da papir ne može da zaštiti žene
Foto: AP Photo/Armin Durgut, Drustvene Mreže, Kurir Televizija

kurir tv

"ŽRTVA NEMA NAČINA DA SE ODBRANI, NASILNIK SVE PLANIRA" Ramadani: Sudija mi je lično potvrdio da papir ne može da zaštiti žene

Bosna i Hercegovina -

Posle krvavog pira Nermina Sulejmanovića, koji je u petak ubio suprugu Nizamu Hećimović pred njihovom bebom i još dvoje ljudi, a potom izvršio samoubistvo, u BiH, ali i u regionu ogorčeni zbog propusta nadležnih.

On je sve uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram.

Nermin Sulejmanović, Gradačac
foto: Printscreen/Instagram

Žena je nekoliko puta prijavila nasilje, poslednji put je bilo četiri dana pre ubistva. Sudija nije prihvatila, odnosno nije izdala meru zabrane prilaska.

Gošća u "Pulsu Srbije" koja je odgonetnula koliko je zapravo efikasna mera zabrane je Hajrija Ramadani.

- Meni je sudija jednom lično rekao da će dati zabranu prilaska, ali da nas taj papir neće zaštititi. Kada pogledate, papir zaista ne može da vas zaštiti. Nerealno mi je kada ide prokol da policija prijavljuje javnom tužiocu, prenosi šta se dešava, dakle to se sve putem telefona reši, dakle putem telefona javni tužioc ili sudija donosi odluku. Meni je nelogično da se to radi putem telefona - kaže Ramadani.

Potom je rekla da žrtva nema način da se odbrani, a da nasilnik sve planira:

- Žrtva nema načina da se odbrani jer nasilnik ima veze, novac ili prijatelje. Nasilnik sve to planira, žrtva nikada ne planira. Žrtva kada beži je slaba, niko joj ne veruje, možda u toj euforiji konfuzno priča ili niko ne može shvati šta se dešava. Strah je nešto što beži i što ne veruje ljudima. Dešava se da sada žrtve nasilja mogu manje da veruju institucijama ili onoga od koga traže pomoć. Imala sam žrtvu koja je bila u bolnici, zvala je mene da joj pomognem, jer nije imala poverenje u tu instituciju iz manjeg grada.

01:26

DA NADLEŽNI NISU URADILI OVE 3 STVARI, DO UBISTVA NE BI DOŠLO! Ramadani: Sudija mi lično rekao da nas papir o zabrani neće spasiti

ŠTA JE DOVELO DO TRAGEDIJE

Sudija nekoiko dana pred masakr nije odredila zabranu prilaska supruzi, a u rešenju je napisala ime drugog muškarca, zbog čega se veruje da je prepisala obrazloženje iz drugog predmeta.

Doušnici iz MUP-a su rekli Nerminu sa kog broja je prijavljeno nasilje.

Jedna policajka je dala lokaciju žene i bebe, što je njega dovelo do njih i pomoglo mu u njegovoj monstruoznoj zamisli.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track