NOVI SNIMAK ODBEGLOG PEDOFILA! Evo gde su ga kamere uhvatile: Sve u vezi sa tim je neverovatno, ISPLIVALI NOVI DETALJI IZ SUDA
Foto: Facebook

NOVI SNIMAK ODBEGLOG PEDOFILA! Evo gde su ga kamere uhvatile: Sve u vezi sa tim je neverovatno, ISPLIVALI NOVI DETALJI IZ SUDA

Bosna i Hercegovina -

Potraga za I. M. osuđenim pedofilom koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci, još nije dala rezultate, a ATV je došao u posed novog snimka koji pokazuje kuda se begunac kretao.

Na snimku se vidi kako on, neposredno nakon što je iskočio kroz prozor suda, trči kroz Aleju Svetog Save. Kreće se prema kružnom toku, a zatim skreće u Gundulićevu ulicu gde su ga snimile i nadzorne kamere ATV-a. Nakon toga beži iza zgrada, gde mu se gubi svaki trag.

Bekstvo I.M je, kako saznaje ATV, postalo predmet istrage koju sprovodi Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske. Zbog niza sumnjivih okolnosti ispituje se da li je bekstvo bilo planirano i da li je imao pomagače, odnosno logističku podršku.

- Pokrenuta je istraga kako bi se ispitale sve okolnosti bekstva. Ne odnosi se to samo na propuste sudskih policijaca D.T. i D.T., koji su bili zaduženi za njegovo sprovođenje i koji su u međuvremenu suspendovani, već se ispituju sve okolnosti tog slučaja - kaže dobro upućeni izvor.

Dodaje da sve u vezi s bekstvom deluje neverovatno. Od toga kako je bez lisica ostao bez nadzora Sudske policije, do iskakanja kroz prozor suda, te činjenice da se čoveku starije životne dobi, u svega nekoliko minuta izgubio svaki trag.

Pritom begunac, koji je državljanin Hrvatske, kod sebe nije imao novac, ni dokumente. Njegova fotografija je u roku od sat vremena bila prisutna gotovo u svim medijima, ali ni to nije pomoglo u lociranju i hapšenju. U međuvremenu su se pojavile informacije da se krije u Srbiji, te da je viđen u Hrvatskoj, što nije potvrđeno.

Podsetimo, I.M. je 7. novembra pobegao nakon što mu je izrečena nepravosnažna presuda od četiri godine zatvora zbog obljube tada 9-godišnje devojčice. Dosadašnja istraga je pokazala da nakon presude nije bio vezan lisicama, te da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji, što je on iskoristio i iskočio kroz prozor.

U tome je pokušala da ga spreči sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, ali nije uspela.

Kurir.rs/ATV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track