DODIK: Srpska odbacuje svako delovanje Kristijana Šmita kao visokog predstavnika
Foto: EPA / Fehim Demir, Beta/ Dario Pignatelli

DODIK: Srpska odbacuje svako delovanje Kristijana Šmita kao visokog predstavnika

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je danas stav da RS odbacuje svaku vrstu delovanja Kristijana Šmita kao visokog predstavnika, "jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN".

Dodik je u razgovoru sa rezidentnom koordinatorkom UN u BiH Ingrid Mekdonald, istakao da je puno uvažavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavne pozicije entiteta, pretpostavka boljeg razumevanja i efikasnog funkcionisanja institucija na svim nivoima vlasti, saopšeno je iz Kabineta predsednika RS.

Dalje se navodi da je Dodik upoznao Mekdonald da je u narednoj godini iz budžeta predsednika RS planirano izdvajanje za podršku borbi protiv nasilja nad ženama, kao i za podršku projektima digitalne transformacije u obrazovanju.

Sagovornici su konstatovali da je dugogodišnja saradnja RS i UN veoma dobra i izrazili uverenje da će kroz realizaciju projekata u oblasti obrazovanja, lokalnog razvoja i ekologije, ona biti nastavljena i u budućnosti, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:39

PREDSEDNIK SRBIJE U REPUBLICI SRPSKOJ: Vučić i Dodik sutra na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u Oluji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track