ŽENA IZ ZENICE VUČE DRVA NA LEĐIMA DA PREHRANI PORODICU: Tegli da muž ima lekove, a ide po zimi u opancima jer NEMA ČIZME (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Srećko Stipović

tuga neviđena

ŽENA IZ ZENICE VUČE DRVA NA LEĐIMA DA PREHRANI PORODICU: Tegli da muž ima lekove, a ide po zimi u opancima jer NEMA ČIZME (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Esada Mahmić (33) iz Palinovića kod Zenice svakodnevno ide u šumu da seče drva kako bi prehranila porodicu.

Suprug je teško bolestan, leži u postelji, a dete ide u školu. Esada, kad nema drugih poslova na dnevnicu, odlazi u šumu i s motornom testerom reže drva. Nakon toga tovari ih na leđa i pravac kući. Ponekad se nađu i ručna kolica pa ih poveze do kuće gde ih ponovo reže i slaže za zimu.

- Jedno vreme su me zafrkavali kad su videli kako nosim drva. Govorili su da se javim Hamdiji Hulku da se takmičimo - kaže Esada dok nosi naramak drva.

Navodi da se muž teško razboleo pre tri godine.

- Muž i ja smo od nule krenuli, nismo ništa tražili, borili smo se i radili, čuvali smo ovce i krave da bismo stekli nešto jer nismo imali ama baš ništa, ali bili smo zdravi. Međutim, sad se promenilo, muž je tri godine bolestan, tako da je sva borba pala na mene i dete. Primorana sam da se izborim za drva i da zaradim za lekove. Imamo dve rate kredita za kuću koju smo kupili - navodi Esada.

Navodi da niko od njihovih nije u prilici da im pomogne i da su prepušteni sami sebi.

- Sad će 12 godina kako smo u braku i čitavih 12 godina je borba - kaže Esada kroz suze i kaže da od socijalne pomoći plaća ratu kredita.

Inspekcija im je skoro naredila da uspavaju koze jer su bile bolesne.

Muž Sanel od pre dva meseca i jedva ustaje iz kreveta.

- Mogu do toaleta i malo po kući. Sve je na njoj i malom. Stalno se sekiram kad odu u šumu da se ne poseku - navodi Sanel i dodaje da od bolovanja dobije samo 500 KM bolovanja.

Dok plate režije i njegove lekove ostane im oko 130 KM za hranu.

Esada u šumu ide u opancima jer nema zimske čizme.

(Kurir.rs/Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track