MILORAD SINU URADIO DOMAĆI, MORAO DA PLATI 36.000 DINARA: Nije ni slutio da će mu "izaći na nos", sve objavio javno (FOTO)
Ilustracija/Shutterstock, Foto: Shutterstock

MILORAD SINU URADIO DOMAĆI, MORAO DA PLATI 36.000 DINARA: Nije ni slutio da će mu "izaći na nos", sve objavio javno (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

"Zadovoljan školski sistem i nastavnik, zbunjen Nikola Tesla i ja", našalio se Milorad, otac jednog osnovca, koji je ostao šokiran rezultatom svog rada ali i troška, nakon što se latio komplikovanog posla i pomogao svom sinu u rešavanje domaćeg zadatka iz tehničkog obrazovanja.

Milorad iz Banjaluke nije ni slutio da će mu rešavanje samo jednog domaćeg zadatka "izaći na nos". Kako je objasnio na svom Fejsbuk profilu, pošto je bio svestan da njegov sin u 9. razredu nema dovoljnog znanja niti veština da napravi ono što je od njega nastavnih tehničkog tražio, uskočio je u pomoć i domaći uradio sam. A onda je drugima predstavio celu računicu.

"Evo ja završio rad za tehničko, koji je trebao završiti moj sin. Međutim, nije ovladao veštinama, a i premlad je da ima alat.

Sutra idem u školu po ocenu, sešću u klupu, a sina poslati da radi moj posao 45 minuta, jer sam ja radio njegov (nije kriv, ali da shvati kako je raditi tuđi posao) pa da objasnim nastavniku da sam za ovu akviziciju morao:

Milorad iz Banja Luke u Bosni i Hercegovini nije ni slutio da će mu rešavanje samo jednog domaćeg zadatka "izaći na nos". Kako je objasnio na svom Fejsbuk profilu, pošto je bio svestan da njegov sin u 9. razredu nema dovoljnog znanja niti veština da napravi ono što je od njega nastavnih tehničkog tražio, uskočio je u pomoć i domaći uradio sam. A onda je drugima predstavio celu računicu.

"Evo ja završio rad za tehničko, koji je trebao završiti moj sin. Međutim, nije ovladao veštinama, a i premlad je da ima alat. Sutra idem u školu po ocenu, sešću u klupu, a sina poslati da radi moj posao 45 minuta, jer sam ja radio njegov (nije kriv, ali da shvati kako je raditi tuđi posao) pa da objasnim nastavniku da sam za ovu akviziciju morao:

Imati znanje iz istosmerne i naizmenične struje (neprocenjivo),

klešta cvikcangle (2.600 dinara),

redne stezaljke (mogao sam i izolirkom ali nisam hteo jer nije lična koju inače uplićem, pa ne volim kruto zavijati u traku) (180 dinara).

Skalpel, mogao sam i nožem (180din),

bago kleme (180din),

bušilicu sa burgijom za drvo da otpočne rez na ploči (9.000 dinara),

ključ za bušilicu (ostao mi od ćaće, oko 150 dinara),

električnu energiju (nisam gledao sat),

ubodnu testeru (oko 20.000 dinara)

komad laminata (našao),

utičnicu (oko 300 dinara),

utikač (180 dinara),

razvodnu kutiju (oko 17 dinara),

grlo (imao ali je bakelitno oko 180 dinara),

sijalicu (štedna 119 dinara),

Kabal 3*2.5 (119 dinara),

Kabal 3x1.5 (90 dinara),

Lepak za zalepiti utičnicu, kutiju, i prekidač, da se ne čupa kad dete povuče punjač, jer sam shvatio da je "OHO" jače od silikona ("OHO" 119 dinara),

Ispitivač napona (Oko 500 dinara),

Sve ukupno: oko 36.000 dinara.

Suština: Napravio sinu za tehničko nešto što on sam ne može, što nije shvatio, jer naravno ne može. Da može, radio bi u "Elektroprenosu", a ne bi išao u OŠ i u jednom danu učio koren iz sedam, broj goveda u Istočnoj Srbiji, ko je krstio Isusa, kako se predikat prepoznaje u rečenicu, koja je hemijska reakcija kad se pomeša kalcijum sorbat sa kalijem, i kako se na nemačkom kaže papilotna.

Zadovoljni: Sistem školstva, nastavnik koji će ovo baciti ili odneti da reši rasvetu u šupi.

Zbunjen: Ja, Tesla, Edison i svi ljudi koji ne kapiraju zašto napraviti branu na Dnjepru sa dva kamena.

Iskreno se nadam petici, što će mi biti otkrovenje, jer ja kad sam imao tehničko, moj profesor Ban u plavom mantilu je sve radio s nama u školi, ja dobijao 3 ili 4, ali brate kad odemo kući, mi smo igrali fudbal. I tu sam imao peticu. Za hvatanje lopte starijima.

I radujem se upoznati kolegu sutra da razmijenimo iskustva", napisao je zbunjeni otac.

Kasnije, javio se opet te obavestio sve da je onu peticu, kojoj se nadao, i dobio.

Zasluženo!

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

02:25

Miroslav i Mašinsko-saobraćajna škola u Čačku su primer da zanatstvo u Srbiji ipak ima budućnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja