NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZLOČINU U GRADAČCU: Šta se dešava sa sudijom koja je odbila da Nerminu zabrani prilaz Nizami
Foto: AP Photo/Armin Durgut, AP, Printscreen/Instagram

NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZLOČINU U GRADAČCU: Šta se dešava sa sudijom koja je odbila da Nerminu zabrani prilaz Nizami

Bosna i Hercegovina -

Kancelarija disciplinskog tužioca (Ured) Visokog sudskog i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV BiH podneo je disciplinsku tužbu protiv Lejle N, sudije Opštinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekršaja „nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti“.

Ova informacija potvrđena je iz Ureda disciplinskog tužitelja VSTV-a.

- Nije zatraženo privremeno udaljenje od dužnosti sudije, zato što nisu ispunjeni uslovi propisani članovima 76. i 77. Zakona o VSTV-u BiH - rečeno je Avazu.

Podsećamo, sudija Lejla N. odbila je zahtev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno ubio.

Sudija je, i pored izjave ubijene Hećimović i službene beleške pripadnika MUP-a TK, odbila zahtev da se nasilniku zabrani prilazak nevenčanoj supruzi – koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobegla prijavila za nasilje, o čemu je "Avaz" detaljno pisao. Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i deo obrazloženja u rešenju u kojem je bio iskopiran deo rešenja druge osobe.

Materijalna greška

Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavilo ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Sutkinja je to pravdala materijalnom greškom, koju je navodno odmah ispravila. Takođe, ona se u prijavi pravdala time da nije poznavala nasilnika Sulejmanovića i da je mislila da će policija pronaći dokaze.

Kurir.rs/Avaz/ Prenela: L.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track