DEJAN OPTUŽEN ZA UBISTVO TRUDNE ALEKSANDRE U NEMAČKOJ: Uz pomoć prijatelja oteo i usmrtio bivšu devojku ODBIJA DA KAŽE GDE JE TELO
Foto: Nemačka policija, Shutterstock

oglasilo se tužilaštvo

DEJAN OPTUŽEN ZA UBISTVO TRUDNE ALEKSANDRE U NEMAČKOJ: Uz pomoć prijatelja oteo i usmrtio bivšu devojku ODBIJA DA KAŽE GDE JE TELO

Bosna i Hercegovina -

Državno tužilaštvo u Nirnbergu podiglo je u utorak optužnicu protiv državljanina BiH i državljanina Nemačke koje se sumnjiče da su u decembru 2022. godine nakon otmice ubili trudnicu.

Dejan B. (50) i njegov poslovni partner Ugur T. (48) uhapšeni su u decembru zbog sumnje da su oteli i ubili Aleksandru R. iz Nirnberga, koja je tada imala 39 godina, a čije telo još nije pronađeno.

Državljanin BiH Dejan B. i Aleksandra R. su navodno ranije bili u emotivnoj vezi.

- Smatra se da su dvojica muškaraca savladala, otela i ubila Aleksandru R. u decembru 2022. godine, a potom sakrila njeno telo na dosad nepoznatoj lokaciji - saopštila je u utorak portparolka državnog tužilaštva.

Optuženi su se potom pretvarali da je žena, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, dobrovoljno otišla u inostranstvo.

Dejan B. i Ugur T. se još nisu izjasnili o optužbama.

Aleksandra R., Nemačka, ubistvo, Nirnberg, Dejan B.
foto: Nemačka policija

Istraga je utvrdila da je motiv zločina svađa oko velikog iznosa novca. Aleksandara je bila zaposlena kao menadžer u banci, a Dejan B. je koristio njen položaj za poslove sa nekretninama koji su išli preko Nemca. Nakon što su se razišli, žena je prestala da sarađuje, međutim, optuženi su na sudu zahtevali da im isplati oko 785.000 evra. Trudnica je podnela krivičnu prijavu, ali je nestala nedelju dana pre odlučujućeg ročišta.

- Optuženi su 9. decembra 2022. godine ujutru pratili Aleksandru R. pozajmljenim vozilom do njenog imanja u Švabahu. Tamo su je savladali i potom odveli u skladište u Hilpoltstajnu gde su najmanje dva puta pokušali da je nateraju da povuče prijavu. Zatim su je ubili i sakrili telo na nepoznatoj lokaciji - saopšteno je iz tužilaštva.

Navodi se i da je jedan od optuženih muškaraca poslao oproštajne poruke s njenog mobilnog ljudima koji su joj bili bliski, a zatim telefon odneo u Italiju kako bi ostavio lažni trag.

(Kurirr.s/Feniks magazin/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:05

DEVOJČICA KAO DA JE BILA U LOGORU SMRTI! Advokat: Uroš P. optužen je za tri teška krivična dela KAZNA MANJA NEGO ŠTO ZASLUŽUJE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track