OTKRIVEN SULUDI MOTIV BRUTALNOG UBISTVA TINEJDŽERA U SARAJEVU: Ubica (24) odmah izvadio pištolj i zapucao!
Foto: Screenshot Klix.ba

Tuga

OTKRIVEN SULUDI MOTIV BRUTALNOG UBISTVA TINEJDŽERA U SARAJEVU: Ubica (24) odmah izvadio pištolj i zapucao!

Bosna i Hercegovina -

Faris Pendek (19) izdahnuo je na licu mesta, a dvojica njegovih prijatelja D.K.(19) i E.R.(19) su ranjena.

U nedelju veče u Sarajevu, pola sata pre ponoći, 24-godišnjak je pucao i ubio 19-godišnjaka nedaleko od glavne gradske saobraćajnice.

Ubistvo se dogodilo u nedelju uveče u sarajevskom naselju Otoka. Svađa u saobraćaju bila je razlog da osumnjičeni Adem Šuman izvuče vatreno oružje i puca na Farisa Pendeka i njegove prijatelje u automobilu "sitroen".

To, kako saznaje Klik.ba, potvrđuju i prvi podaci iz istrage, s obzirom da se Šuman i Pendek nisu poznavali od ranije i nisu imali nesuglasica pre ovog nemilog događaja.

Faris Pendek je poginuo na mestu pucnjave, a dvojica njegovih prijatelja D.K. (19) i E.R. (19) su ranjena i odvedena su na lečenje sa lakšim povredama. Na sreću, treći putnik u automobilu nije povređen.

Prema prvim informacijama, napadač je nakon svađe izašao iz vozila i pucao u beli "sitroen" u kome su bila četiri putnika, a zatim pobegao. Sve se odvijalo na semaforima u sarajevskom naselju Otoka.

E. G. (36) i M. S. (24), obojica iz Sarajeva, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo „pomaganje u izvršenju krivičnog dela“, dok je osumnjičeni za ubistvo Adem Šuman, predao se policiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track