ISTRAGA SVIREPOG UBISTVA U DOBOJU: Policija ispituje kako su nabavljeni lekovi za lečenje psihoze kojima je mesecima trovan Saša
Foto: Facebook

ISTRAGA SVIREPOG UBISTVA U DOBOJU: Policija ispituje kako su nabavljeni lekovi za lečenje psihoze kojima je mesecima trovan Saša

Bosna i Hercegovina -

Dobojska policija nastavila je da odmotava klupko monstruoznog ubistva Saše K. iz Doboja, a sumnja se da je u pripremu zločina bila umešana još najmanje jedna osoba.

Za svirepo ubisto Saše K. osumnjičeni su njegova supruga A. K. (33), njen mladi ljubavnik D. L. (19), i A. K., 14-godišnja kćerka Saše i A. K. kojima je određen jednomesečni pritvor.

U policiji se saznaje da se detaljno ispituje od koga su i kako nabavljene tablete ”Treana” kojima je žrtva bila omamljena.

U pitanju je lek koji se koristi za lečenje psihoze.

Stručnjaci navode da se radi o olanzapinu koji se najčešće koristi u lečenju pacijenata oboljelih od psihoze, ali i kao dodatna terapija u drugim oboljenjima poput šizofrenije i slično.

Saša Kulišić, Doboj
foto: Printscreen/Društvene mreže, Printscreen

Lek se isključivo izdaje na recept. Budući da nije popularan u opštoj populaciji veruje se da lek nije slučajno nabavljen i da su počinioci imali pomoć neke stručne osobe, koja ima iskustvo s likom, i koja je mogla da ih ”savetuje”.

Iz naredbe o sprovođene istrage vidljivo je da je tablete kupila M. V., sestra osumnjičene A. K., koja je do sada u istrazi imala status svedoka. Radi se o privilegovanom svedoku, koja nema obavezu da svedoči protiv sestre i otkrije kako je došla do tableta. Upravo bi njen status u daljoj istrazi možda mogao biti od ključne važnosti za rasvetljavanje paklenog plana koji je skovala prvoosumnjičena A. K. kako bi se rešila muža.

Tri meseca ga trovali, a onda se nešto promenilo

”Sve ukazuje da je plan za likvidaciju skovan mnogo pre nego što je zločin počinjen i da je za njega znalo više osoba. Sumnjamo da su Saši K. najmanje tri meseca ”radili o glavi”. Tablete su u tome imale veliku ulogu, jer su uticale na njegovo zdravstveno stanje. Tu se radilo o većoj količini tableta, koje su mesecima nabavljane”, kaže izvor blizak istrazi.

Dražen Lazarević, Saša Kulišić, Doboj
foto: Printscreen/Društvene mreže

On pojašnjava da je Saša K. pre ubistva obilazio lekare, kod kojih ga je vozila A. K.. Znajući kada su mu zakazani pregledi, sa trovanjem se prestajalo baš u vreme kada bi išao na pregled, pa mu nikakva dijagnoza nije uspostavljena. Budući da se i dalje loše osećao, Saša je govorio da će ići na preglede u Banjaluku.

”Moguće je da se čekalo da tablete ”odrade svoje” i da Saša zaspe za volanom, doživi neku nesreću ili slično. Međutim, nešto se u međuvremenu promenilo i bilo je ”okidač” da se realizacija zločina ubrza. Sve je to predmet dalje istrage”, kaže izvor blizak istrazi.

Istražioci šokirani ulogom ćerke

Pojašnjava i da se motiv ubistva detaljno ispituje, a ono što najviše od svega čudi istražioce je činjenica da je Sašina ćerka imala ulogu u svemu i da je bila svesna da je ocu u piće drobila teške medikamente. Istražioce je začudio i njen stav prema zločinu, koji je tokom saslušanja bio veoma hladan.

Osumnjičeni D. L.
Osumnjičeni D. L. foto: Printscreen/Društvene mreže

”Šta se dešavalo u četiri zida to znaju samo članovi porodice. Policija nije imala prijava za nasilje u porodici od strane bilo koga. Saša jeste važio za osobu koja se u mladosti dovodila u vezu za švercom cigareta i drugim nezakonitostima. Budući da se bavio trgovinom i rentanjem vozila važio je i za osobu koja je živela na ”visokoj nozi”, pa ni koristoljublje nije isključeno kao motiv”, rekao je sagovornik.

Branili se ćutanjem

Osumnjičena A. K. i D. L. pred tužiocem su se branili ćutanjem i nisu iznosili svoju odbranu. Oružje kojim je ubistvo počinjeno, odnosno nož, još nije pronađeno i za njim se i dalje traga.

Zločin se dogodio 30. januara oko jedan sat posle ponoći. Pošto je ćerka ocu u limunadu zamešala više tableta ”Treana” i kada su tablete počele djelovati on je zaspao. U kuću su ušli A. K. i njen ljubavnik D. L koji su ga vezali kanapom i selotejp trakom. Žrtvu su natovarili u karavan ”pežo”, koji su rentirali u Banjaluci, i odvezli se u šumu u blizini izletišta Preslica. Saša je tu ubijen sa četiri uboda nožem u stomak, a u policiji sumnjaju da mu je smrtonosne povrede nanela supruga.

Kurir.rs/ATV

Bonus video:

05:34

ISTRAGA PROTIV DARKA ŠARIĆA SE PROŠIRILA I NA NJEGOVOG ROĐENOG BRATA Advokat otkriva kakva može biti dalja SUDBINA DUŠKA ŠARIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track