POLA SARAJEVA BEZ VODE ZBOG RUPICE OD 4-5 CM: Ukoliko dođe do neplaniranih okolnosti prekid u snabdevanju bi mogao da potraje
Foto: Shutterstock

KVAR

POLA SARAJEVA BEZ VODE ZBOG RUPICE OD 4-5 CM: Ukoliko dođe do neplaniranih okolnosti prekid u snabdevanju bi mogao da potraje

Bosna i Hercegovina -

Zbog velikog kvara na izvorištu Bačevo, veliki broj naselja u Sarajevu od jutros nema vode.

Sarajevski sajt Kliks navodi da je njihova novinarska ekipa danas obišla izvorište Bačevo gde 50 radnika "Vodovoda i kanalizacije" (ViK) vredno radi, a rukovodilac službe je otkrio o kakvom kvaru je reč.

Prema prvim prognozama, voda bi na slavinama građanima Sarajeva trebalo da potekne do večeras.

Navodi se da bi, ukoliko dođe do neplaniranih okolnosti, prekid u vodosnabdevanju mogao da potraje.

Građani koji su se javili redakciji iKliksa iskazali su nezadovoljstvo jer su nadležni u ViK ponovo odlučili da velike radove, koji iziskuju prekide u vodosnabdevanju, obavljaju nedeljom, kada većina građana provodi vreme u svojim domovima.

Amer Mešić, rukovodilac službe za održavanje vodovodne mreže i objekata ViK rekao je da se radi o kvari na potisnoj cijevi, ali da radovi teku planiranom dinamikom.

On je otkrio i o kakvom kvaru se radi.

- Radovi su veoma složeni, s obzirom da je ovo potisni cevovod koji pokriva cijelu zonu Dobrinja - Mojmilo i iz ovog izvorišta ide prema ostalim rezerovarima. Radovi su bili veoma složeni i još uvijek traju. Morali smo hitno da pristupimo popravci jer je bilo u pitanju vodosnabdevanje - kazao je Mešić.

On otkriva da je "kvar zapravo samo jedna rupica prečnika od 4-5 centimetara koja je prouzrokovala veliko isticanje vode."

(Kurir.rs/Klix/Preneo: N. V.)

Bonus video:

00:23

Duboka crna rupa puna vode pojavila se usred livade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track