UHAPŠEN NIKŠIĆANIN KOJI SE SUMNJIČI DA JE POČINO 24 KRAĐE: Poznato gde je ordinirao, a veruje se da je imao i MALOLETNE pomagače
Foto: EPA/Boris Pejović

UHAPŠEN NIKŠIĆANIN KOJI SE SUMNJIČI DA JE POČINO 24 KRAĐE: Poznato gde je ordinirao, a veruje se da je imao i MALOLETNE pomagače

Crna Gora -

Policija na Cetinju je rasvetlila 24 krađe koje su se dogodile na području Cetinja, Nikšića i Šavnika od decembra 2023. do februara 2024, te uhapsila jednog od osumnjičenih, Nikšićanina B.D. (21).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, postupajući po prijavama građana da su u njihove porodične kuće izvršene provale i iz istih ukradeni različiti predmeti, policijski službenici su operativnim radom na terenu uspjeli da identifikuju osumnjičene.

“Izvršen je pretres kuće koju koristi jedan od osumnjičenih – B.D. (21) iz Nikšića, te je pronađena veća količina predmeta i alata za koje se sumnja da su pribavljeni izvršenjem krivičnih dela”, navode u UP.

Kako dodaju, cetinjska policija je prikupila obaveštenja na zapisnik od više građana i nakon svih preduzetih radnji sa saznanjima upoznala nadležnog tužioca.

“Postupajući tužilac se izjasnio da se u radnjama lica B.D. (21) stiču elementi krivičnog dela teška krađa u produženom trajanju i on je lišen slobode. Nakon privoda tužiocu određeno mu je zadržavanje do 72 sata”, naglašavaju u policiji.

Osim toga, policija je došla do sumnje da su u krađama učestvovale još dve maloletne osobe, u odnosu na koje je, kako kažu, postupanje u toku.

(Kurir.rs/Adria/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:24

OVIM METODAMA SE LOPOVI SLUŽE! Bivši funkcioner MUP-a objasnio DO DETALJA kako postanemo žrtva krađe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track