VELIKA AKCIJA ŽANDARMERIJE U Banjaluci uhapšena lica sa poternice, terete se za ozbiljna KRIVIČNA DELA
Foto: Avaz.ba

VELIKA AKCIJA ŽANDARMERIJE U Banjaluci uhapšena lica sa poternice, terete se za ozbiljna KRIVIČNA DELA

Bosna i Hercegovina -

Policijski službenici PU Banjaluka i pripadnici Jedinice Žandarmerije Banjaluka danas su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjaluci lišili slobode pet osoba.

Raspisana centralna poternica

"Lice S.T. iz Banjaluke lišeno je slobode, jer je za njim raspisana centralna poternica Osnovnog suda u Banjaluci, zbog krivičnog dela "Progon", a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo „Ugrožavanje bezbednosti”.

Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”, „Lažno prijavljivanje krivičnog dela” i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", navela je policija.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela „Ugrožavanje bezbednosti“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, „Pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela“, „Lažno prijavljivanje krivičnog dela. krivično djelo“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, lišene su slobode lica TT, TT, OT i BT, svi iz Banja Luke.

Krivična obrada je u toku

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana u Banjaluci, koji su koristili osumnjičeni, tokom koji su predmeti pronađeni i oduzeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih dela.

Krivično istraživanje nad navedenim licima je u toku, a Okružni centar Sudske policije Banjaluka je obaviješten o lišenju slobode lica S.T.

(Kurir.rs/ Avaz.ba/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track