ĐURO BRATU ISKLJUČIO STRUJU, A ONDA GA JE SAČEKALA STRAŠNA KAZNA: Braća su se posvađala zbog računa, usledio šok obrt
Foto: Shutterstock

ĐURO BRATU ISKLJUČIO STRUJU, A ONDA GA JE SAČEKALA STRAŠNA KAZNA: Braća su se posvađala zbog računa, usledio šok obrt

Hrvatska -

Loši bratski odnosi na Balkanu su retkost, naravno, obično se zbog nepremostivih razlika u stavovima, stilu života ili troškova braća uglavnom imaju neuglasice, Đuro iz Slavonskog Broda je prevršio svaku meru i zbog svojih postupaka prema rođenom bratu dobio ogromnu kaznu.

Naime, Đuro je proglašen krivi i osušen jer je rođenom bratu penzioneru isključio struju i zaključao glavnu kapiju za ulaz u dvorište zajedničke porodične kuće.

Prema presudi donetoj ove nedelje, bizaran slučaj se dogodio prošlog februara i trajao je sve do oktobra. Đuro je punih osam meseci svog brata ostavio bez struje i glavnog ulaza u kuću.

Živeo bez struje, u svoje dvorište ulazio uz pomoć merdevina

Braća su se početkom prošle godine posvađala oko zajedničkih troškova u domaćinstvu, pa je Đuro odlučio da bratu penzioneru dodatno zagorča život.

"Đuro je počinio nasilje u porodici prema svom bratu na način da je istom isključio struju, pa je brat osam meseci stanovao na adresi na kojoj ima prebivalište bez struje. Osim toga, onemogućio mu je ulazak u dvorište na glavnu kapiju koju je zaključao, pa je brat sa druge strane kuće ulazio uz pomoć merdevina. Tako je ulazio u svoje dvorište i svoj deo kuće gde živi, a na taj način je izlazio i napolje. Dakle, Đuro je prema bratu, osobi od 73 godina, počinio ekonomsko nasilje u porodici i onemogućio mu korišćenje njihove zajedničke imovine stečene nasledstvom" stoji u presudi.

Sudija je Đuru kaznila sa 590 evra i mora da plati 50 evra za prekršajne troškove. Inače, najmanja kazna za takav prekršaj je 1590 evra ili minimalno 70 dana zatvora.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja