SRPSKI POLITIČAR PREDVODI HAJKU NA VUKA: Više od 400 lovaca krenulo u POTERU ZA ZVERIMA u Milićima (FOTO)
Foto: Profimedia

počela sezona

SRPSKI POLITIČAR PREDVODI HAJKU NA VUKA: Više od 400 lovaca krenulo u POTERU ZA ZVERIMA u Milićima (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Udruženje lovaca "Komić" iz Milića hajkom na vuka zvanično je u nedelju otvorilo lovnu sezonu u kojoj učestvuje oko 400 lovaca!

Učesnike je pred polazak pozdravio premijer Republike Srpske Radovan Višković koji je inače predsednik Udruženja lovaca "Milić". Višković je istakao da je među učesnicima i veliki broj lovaca iz Srbije i Republike Srpske koji su prijatelji dugi niz godina.

Hajka na vuka u Milićima tradicionalno se organizuje prve nedelje u martu.

Višković je dodao da lovci imaju priliku da love i šakala jer se u lovištu pojavila i ta životinja koja "nije ništa manja štetočina" od vuka.

- Nadam se da će lov biti uspešan i da ćemo odstreliti neku od tih štetočina jer to moramo da uradimo zbog ostale divljači - rekao je Višković i dodao da su vuk i šakal pretnja za srnu i divlju svinju ukoliko se ne uklone na vreme iz lovišta.

Višković je naveo da je završen lov na divlju svinju i da su lovci primetili da se u lovištu nalazi veliki broj šakala i vukova i dodao da su u obavezi da organizuju ovakvu hajku.

Glavni lovovođa "Komića" Siniša Aleksić rekao je Srni da se danas okupilo oko 400 lovaca sa željom da ulove vuka ili šakala koji predstavljaju problem u lovištu.

- Lovimo u predelu Kupusne, Radave, Udrča, Vretoča i Rajića - izjavio je Aleksić i podsetio da je prošle godine lov bio uspešan i da su ulovili četiri vuka.

Glavni lovovođa iz Lovačkog udruženja "Semberija" iz Bijeljine Miladin Božić izjavio je Srni da je prošlogodišnji zajednički lov na predatore bio uspešan i da se nadaju da će biti ulova. Božić je rekao da u današnjem lovu učestvuje oko 50 lovaca iz Semberije i da je njihovo udruženje najbrojnije u Republici Srpskoj.

Osamdesetosmogodišnji Sveto Mamlić iz Sremske Mitrovice, najstariji lovac u hajci na vuka, izjavio je da je bilo trofeja i lovačkih skečeva i da je uvek srećno prolazio. Naglasio je da onaj ko voli lov ne može da mu odoli bez obzira na godine.

Јovo Gavrić iz Udruženja "Čauš" iz Bratunca rekao je da su četvorica lovaca stigla u Miliće iz Bratunca da pokušaju da ulove vuka, a ako ne sigurni su da će se dobro družiti sa dugogodišnjim prijateljima.

Lovačko udruženje iz Milića okuplja oko 220 redovnih članova i gazduje površinom od oko 30 hektara.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

03:47

NE ZNA SE GDE JE VUK SNIMLJEN U SRED NOVOG PAZARA, GRAĐANI ZABRINUTI! Zoolog upozorava: Ako ga sretnete nipošto ne radite OVO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track