PRONAĐENA ŽENKA STAFORDA KOJA JE POBEGLA IZ AUTOMOBILA SMRTI U HRVATSKOJ: Volonteri 6 dana tražili psa po liticama Velebita (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook

kraj potrage

PRONAĐENA ŽENKA STAFORDA KOJA JE POBEGLA IZ AUTOMOBILA SMRTI U HRVATSKOJ: Volonteri 6 dana tražili psa po liticama Velebita (FOTO)

Hrvatska -

Ženka staforda koja je iskočila iz automobila nakon tragične saobraćajne nesreće u Hrvatskoj pronađena je posle šest dana lutanja!

Muškarac iz Hrvatske i državljanin Crne Gore, podsetimo, poginuli su u ponedeljak u saobraćajnoj nesreći između tunela Sveti Rok i Ledenik na auto-putu A1 dok je pas iskočio iz automobila i pobegao.

- Bjuti je uhvaćena nakon šest dana! Danas su se naše koleginice Davorka i Ela zaputile na mesto nesreće gde Bjuti čeka sve vreme. Nakon dva sata hvatanja je spašena i spremna da ide svojoj kući! Porodica je već na putu po nju - naveli su na društvenim mrežama iz Zadarskog azila i dodaju da će Bjuti preuzeti brat nastradalog muškarca.

Davorka i Ela hvatale su ženku staforda po Velebitu.

- Bili smo na litici od 30 metara i na samoj zaštitnoj žici koja je stavljena da kamenje ne pada na put. Hvatali smo se za nekakve grančice koje su izrasle. Jurila je ispred nas - navode iz azila.

Dodaju da su imali i kobasice kako bi namamili psa.

- Bila je dosta umorna. Trčali smo po rubu litice iznad auto-puta. Tu je zaštitna žica. Glumile smo Spajdermana, penjali smo se uz žicu, a onda odmah spuštali delovima niz žicu. Dole je bila policijska pratnja i HAC koji su pazili da se ne povredimo svi skupa - navode iz azila.

Bjuti su uspeli da uhvate nakon dva sata, međutim, morali su da se vrate ivicom stene koja je ponegde visoka i do 30 metara.

- Pas će kod nas u azilu biti veterinarski obrađen da se vidi da li je povređena. Nema prelome, ne šepa, hoda, trči, ali jako je umorna - navode iz azila.

Keruša Megi, koja je bila u automobilu sa vlasnikom Milošem P. (40) u trenutku kad je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći, podsetimo, takođe je pronađena nekoliko dana posle tragedije.

(Kurir.rs/24sata/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track