PIO U KAFANI, UZNEMIRAVAO MEŠTANE, A ONDA JE USLEDIO KRVAVI ZLOČIN: Uhapšen muškarac koji se sumnjiči za ubistvo na Manjači
Foto: atvbl

užas

PIO U KAFANI, UZNEMIRAVAO MEŠTANE, A ONDA JE USLEDIO KRVAVI ZLOČIN: Uhapšen muškarac koji se sumnjiči za ubistvo na Manjači

Bosna i Hercegovina -

Rodoljub Vasiljević sa Manjače ubijen je sa više udaraca tupim predmetom po glavi, a zbog sumnje da je počinio ubistvo uhapšen je Draženko Radulović (41) iz Banjaluke, potvrđeno je za ATV.

Već nakon uviđaja se sumnjalo da je Vasiljević ubijen, budući da su na telu bile vidljive povrede glave. Međutim, u prvi mah se nije znalo da li su povrede nastale od batinanja ili kao posledica pada.

”Izvršena je obdukcija kojom je potvrđeno da se radilo o nasilnoj smrti i da je Vasiljević ubijen sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Sumnja se da su mu udarci naneseni letvom ili šipkom. Ti predmeti su tokom istrage pronađeni i izuzeti i biće predmet daljeg veštačenja”, kaže izvor blizak istrazi.

On navodi da su operativnim radom na terenu i ispitivanjem svedoka kriminalistički inspektori PU Banjaluka do saznanja o mogućem izvršiocu, koji je još juče uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

”Radi se o Draženku Radulović koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo. On će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu. Po naredbi suda juče su izvršeni pretresi prostorija koje je on koristio”, kaže izvor blizak istrazi.

Dosadašnja istraga ukazuje da je Vasiljević prethodnih dana bio u više kafana i pio alkohol. Naveče 18. aprila je, po izlasku iz kafane, počeo da uznemirava meštane Kola, da bi tupim predmetom razbio šajbu na parkiranom vozilu osumnjičenog Radulovića.

”Nakon tog između njih je došlo do svađe i Radulović je nasrnuo na Vasiljevića i više puta ga izudarao po glavi tupim predmetom usled čega je preminuo”, kaže izvor blizak istrazi.

Inače, Radulović je ranije prijavljivan policiji zbog nasilja u porodici.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da je zbog ubistva uhapšen D.R.

”Preduzimanjem operativnih mera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mestu Kola, grad Banjaluka, gde je 19.04.2024. godine oko 06:35 časova u blizini osnovne škole pronađeno beživotno telo lica R.V. iz Banjaluke, policijski službenici su došli do saznanja da je lice D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanelo povrede licu R.V. usled kojih je isti preminuo.

Na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas je u Banjaluci u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija, kojom prilikom je utvrđeno da je smrt lica R.V. nastupila nasilnim putem, kao posledica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predelu glave”, navode u policiji.

Dodaju da je na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 19.04.2024. godine izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi lice D.R., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog dela.

”Sve mere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompetiranja i dokumentovanja predmeta lice D.R. će danas uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, saopštila je policija.

(Kurir.rs/Atvbl/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track