OD CELE BANDE PLJAČKAŠA UHAPŠEN SAMO BOSANAC (28): Upali u stan u Rimu, brutalno pretukli bračni par, žena u kritičnom stanju
Foto: Youtube printscreen/Carabinieri napoli

OD CELE BANDE PLJAČKAŠA UHAPŠEN SAMO BOSANAC (28): Upali u stan u Rimu, brutalno pretukli bračni par, žena u kritičnom stanju

Bosna i Hercegovina -

Lomljava stakla, očajnički vrisak i upad bande alarmirali su sinoć stanovnike rimskog kvarta Monte Sakro, a rezultat svega je teška pljačka bračnog para koji su prvo pretučeni, a zatim i opljačkani.

U njihov stan je upala banda od šest osoba, a jedini koji je uhvaćen je Satomi Hadžović (28), državljanin Bosne i Hercegovine.

Naime, on je zajedno sa ostalima upao u stan u Ulici Domeniko Kompareti, i to relativno rano, oko devet sati. Zanimljivo da su upali u stan u kojem je bilo više nego očigledno da su stanari tu, jer su sva svetla bila upaljena. Čim su ušli, prvo su ženu udarili u glavu, a zatim su pretukli i njenog muža.

Komšije su čule buku i odmah pozvale policiju koja je došla u rekordnom roku, ali prekasno da uhvate pljačkaše. Na licu mesta su zatekli teško povređeni bračni par, a ženu su odmah transportovali u bolnicu Umberto, zbog ozbiljne povrede glave i sve prognoze su neizvesne. Upravo zahvaljujući komšijama policija je uspela da uhapsi Hadžovića i to na osnovu opisa automobila kojim su pobegli.

“Čuli smo vrisak žene, koja je bila očajna, odmah smo znali da se nešto loše dešava u stanu. Prvo smo pomislili na porodično nasilje, ali onda smo videli pljačkaše kako beže iz zgrade. Njih šestorica su skočili sa balkona i svi su pobegli u različitim pravcima”, rekao je jedan od komšija.

Komšije kažu da je prizor u samom stanu bio užasan:

”Krvi je bilo na sve strane, njena glava je rasečena i ležala je skoro u besvesnom stanju. Muž je bio sav u podlivima i bolovima. Dok smo čekali hitnu pomoć da stigne, mislili smo da žena neće preživeti, jer je izgubila dosta krvi”, rekao je jedan komšija.

Opljačkani čovek je policajcima samo ponavljao da je on običan radnik i da od njega nemaju šta da ukradu. Policajcima je rekao da su im upali u stan dok su večerali. Ali, za njega je to bio toliki šok da nije ni vidio ko ga je napao, samo se seća da ih je molio da ostave njegovu ženu.

Ipak, jedan komšija je video automobil kojim su pobegli pljačkaši nakon čega je policija krenula u poteru. Hadžovića je patrola presrela nedaleko od mesta pljačke. On je već poznat policiji jer je hapšen nekoliko puta i ima debeo dosije u policiji.

Kurir.rs/Nezavisne

Preneo: R.J.

Bonus video:

00:56

Beograd, ubijen pljackas na Karaburmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track