(FOTO)  SMRT JE BILA NEIZBEŽNA: Radnici objavili umrlicu brodogradilištu Bijela

Jadransko brodogradilište

(FOTO) SMRT JE BILA NEIZBEŽNA: Radnici objavili umrlicu brodogradilištu Bijela

Crna Gora -
Ožalošćeni radnici Jadranskog brodogradilišta "Bijela AD" odlučili su da na sarkastičan način prikažu kakvo je stanje u tom preduzeću, a saučešće primaju ispred kapije firme

Ožalošćeni radnici Jadranskog brodogradilišta "Bijela AD" odlučili su da na sarkastičan način prikažu kakvo je stanje u tom preduzeću. Na društvenim mrežama se, naime, pojavila umrlica zbog "tragično preminulog Jadranskog Brodogradilišta".Kako su ožalošćeni radnici naveli u umrlici, posle dve decenije pogrešnog upravljanja smrt je bila neizbežna.

"Saučešće primamo ispred kapije preduzeća. Zahvalni radnici i penzioneri kojima je pokojnik valjao mogu vence spustiti u more u njegovu čast", piše na umrlici.

Među ožalošćenima su, pored radnika i penzionera, i grupa građana Alternativa, meštani Bijele, te privatnici koji su živeli od plata u Brodogradilištu.

Privredni sud u Podgorici odlučio je da pokrene stečajni postupak ovog preduzeća. Sindikat metalaca Crne Gore podržao je radnike u njihovim nastojanjima da ostvare svoja prava po osnovu rada i očekuju da odgovorne institucije nađu realno moguća rešenja u zajedničkom interesu.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track