BAKA (68) KOJU JE UDARIO MITROPOLIT: Tražiću da me ponovo krste, sam đavo me je dotakao!
Foto: Pt

Sramotan napad sveštenog lica

BAKA (68) KOJU JE UDARIO MITROPOLIT: Tražiću da me ponovo krste, sam đavo me je dotakao!

Crna Gora -
Kada je trebalo, i moćnijima od njega sam stajala na put, ali sam ljubila ruku patrijarhu Pavlu i mitropolitu Amfilohiju i našim sveštenicima. A sve i da sam mu stala na put - sveštenik bi rekao što i Gospod naš: Oprosti joj Bože, ne zna šta radi. Ne bi udario, kaže Mara Vuković (68)

Tri udarca Miraša Dedeića, mitropolita nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), otrpela je Mara Vuković (68) iz Bijele, jer mu se, kako je rekao, našla na putu prema palati Bizanti u kojoj je trebalo da bude održana javna rasprava o Nacrtu zakona o verskim slobodama.

Posle snažnih udaraca levom i desnom rukom i laktom - Mara je ostala na nogama. Uprkos glavobolji koju je, kaže, osećala snažnije nego kada se sve desilo, u petak je, iako uvređena i ljuta, uz smeh komentarisala:

- Da je Crna Gora jaka kao ja i ona bi ostala na nogama, ne bi ovako poklekla i sigurno ne bi dopustila da raščinjenog sveštenika vode među narod i unose nemir i zavađaju ljude - kaže Mara Vuković.

Ogrebotine, otekline, modrice po licu ne komentariše - zbog njih će, kako kaže, podneti tužbu, a kakve su povrede napisano je u lekarskom izveštaju.

Bujica reči potekla je kada smo pitali kako su ljudi komentarisali činjenicu da je udario neko ko se naziva mitropolitom.

- Ne 'ladi mi se telefon, a ja jedva ustajem. Nazvao me plaćenicom i babetinom, a ja sam- iako skromna žena - za njega dama. Niko mene nije platio, otkad znam za sebe znam za krst časni i srpske svetinje, pa me u Kotor odvela moja dobra volja i ništa drugo. Kada je trebalo, i moćnijima od njega sam stajala na put, ali sam ljubila ruku patrijarhu Pavlu i mitropolitu Amfilohiju i našim sveštenicima. A sve i da sam mu stala na put - sveštenik bi rekao što i Gospod naš: "Oprosti joj Bože, ne zna šta radi". Ne bi udario - govori Mara za Novosti.

Ona dodaje da će moliti da je ponovo krste - jer se oseća kao da je sam đavo dotakao kad je Miraš udario.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track