PROPAO BRAČNI PAR NA BRAČU: Bum! Tras! Balkon s turistima pukao usred večere!
Foto: 24sata.hr

Kakvo letovanje

PROPAO BRAČNI PAR NA BRAČU: Bum! Tras! Balkon s turistima pukao usred večere!

Hrvatska -
Muškarca su prvog izvukli, dok je nesrećna žena ostala priklještena pod silinom tereta koji je pao s visine od oko dva i po metra

BOL NA BRAČU - Stariji bračni par seo je na balkon da večera. Jeli su i uživali u pogledu na more. Odjednom se čulo tras! Propali su skupa s balkonom, rekao je Goran koji je poslao fotografije uništenog balkona.Prolaznici su u sredu oko 19 sati nemo posmatrali balkon u centru Bola na Braču koji je na put pao s prvog sprata apartmana, svega desetak metara od mora. Nekoliko trenutaka niko se nije ni pomakao. Pošto su se pribrali, odmah su pritekli u pomoć povređenom paru. Muškarca su prvog izvukli, dok je nesrećna žena ostala priklještena pod silinom tereta koji je pao s visine od oko dva i po metra.

Neko je pozvao vatrogasce koji su iz ruševina izvukli povređenu ženu. - Povređeni muškarac otišao je po foto-aparat i sve to počeo da slika. Toliko je bio pribran. Verojatno će ih kasnije tužiti - opisuje Goran.

Foto: Čitalac 24sata.hr
Foto: Čitalac 24sata.hr

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, koja ih je odvezla u Supetar, a kasnije su ih prebacili u splitsku bolnicu. Posle toga došla je i policija, koja je ogradila mesto nesreće, a iz Splita su pozvali i inspektorat.- Kuća je rađena 70-ih godina. Pre šest-sedam godina su je renovirali. U originalnom nacrtu nisu bili ovakvi balkoni. Naime, na balkonu je prvo bila drvena ograda koja je s vremenom istrunula. Kasnije su na njega dogradili betonsku ogradu - dodaje Goran. Smatra da je to i razlog nesreće. - Balkon je jednostavno bio pretežak. Sve je napuklo i gvožđe je vremenom oksidiralo zbog blizine mora pa je onda i tresnulo - pretpostavlja Goran.

Ispod balkona nalazi se radnja i sreća što u tom trenutku niko nije prolazio. Na sreću, ni bračni par koji je iz Nemačke, nije teže povređen. Muškarca su pustili iz bolnice, a ženu do jutra zadržali. Kako saznajemo, oboje su piloti i godinama svojim avionom dolaze na Brač i obilaze jadransku obalu, a navodno kažu da će uprkos nesreći doći i dogodine. Splitska policija kaže kako je balkon popustio zbog slabe konstrukcije.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track