PRETUČENI UREDNIK PORTALA IN4S: Pismo okupacionim vlastima Crne Gore
Foto: Facebook

Obraćanje Gojka Raičevića

PRETUČENI UREDNIK PORTALA IN4S: Pismo okupacionim vlastima Crne Gore

Crna Gora -
Podrazumijeva se da ove prijetnje i policijska tortura neće uticati na moju riješenost da istrajem u borbi protiv policijskog režima Mila Đukanovića do potpunog oslobođenja ovih prostora, kaže u svom pismu urednik portala In4s Gojko Raičević

Gojko Raičević urednik portala IN4S je podgoričkom Centru bezbednosti predao pisanu prijavu protiv NN policajca, i pisma na adrese vodećih policijskih funkcionera. Sadržaj pisma, naslovljenog “Okupacionim vlastima Crne Gore“ prenosimo u celini u daljem tekstu.

"U nedjelju, 18. oktobra, oko 16 časova, došao sam ispred Skupštine Crne Gore, da fotografišem rad zakonodavne državne institucije u okupacionim uslovima. Tom prilikom sam ustanovio da je najznačajnija institucija u državi i dalje ograđena poput tora u kome obitavaju i obavljaju državne funkcije predsjednik parlamenta i dio poslanika.

Na putu da istovjetne kadrove fotogafišem i ispred Vlade Crne Gore, sustiglo me je policijsko kombi vozilo registarskih tablica P-PG 070 marke „Mercedes benz“ plave boje. Iz pomenutog vozila policijski službenik u uniformi uputio mi je prijetnju pokretom ruke, gestikulirajući najavu batina, o čemu sam obavjestio policijskog službenika Alena Škrijelja. Isti me je uputio na CB Podgorica. Ova prijetnja ima i dodatni stepen ozbiljnosti kada se uzme u obzir da sam prethodno jutro na istoj lokaciji priveden, povrijeđen i završio u Urgentnom centru KBC Crne Gore.

Tražim od nadležnih okupacionih vlasti da bez odlaganja otkriju i sankcionišu policijskog službenika, s obzirom da sam 2004. godine bio žrtva policijske torture, kojom prilikom su mi nanijete teške tjelesne povrede. Juče sam zadobio lakše tjelesne povrede. S obzirom na navedene okolnosti prinuđen sam da vas najozbiljnije upozorim da ukoliko ne udovoljite ovom zahtjevu, za odgovorne ću locirati pored ministra policije okupacionih vlasti u Crnoj Gori, još direktora policije, njegove pomoćnike i načelnika CB Podgorica.

Napominjem da sam, na žalost, prinuđen da zbog sopstvene bezbjednosti o ovim novim prijetnjama obavijestim predstavnike međunarodne zajednice u okupiranoj Crnoj Gori kao i strukovna udruženja i širu javnost.

Podrazumijeva se da ove prijetnje i policijska tortura neće uticati na moju riješenost da istrajem u borbi protiv policijskog režima Mila Đukanovića do potpunog oslobođenja ovih prostora.

(IN4s)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track