CRNOGORSKA OPOZICIJA UPOZORAVA: Milove pristalice će nas gađati petardama, ne dovodite malu decu!
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević 18 Okt 2015

Uoči najvećeg građanskog protesta

CRNOGORSKA OPOZICIJA UPOZORAVA: Milove pristalice će nas gađati petardama, ne dovodite malu decu!

Crna Gora -
Iz pokreta Sloboda Traži Me apeluju na mirne demonstracije, ali i upozoravaju građane da maksimalno zaštite lice i telo u slučaju eventualnih napada

PODGORICA - Uoči velikog protesta protiv vlade Mila Đukanovića, koji za subotu najavljuje opozicija u Podgorici, društvenim mrežama počela je da kruži tačna satnica organizovanog prevoza demonstranata iz brojnih mesta širom Crne Gore.

Foto: Printscreen/Facebook
Foto: Printscreen/Facebook

Naime, pokret "Sloboda Traži Me", koji je, uz opozicioni Demokratski front, u protekle tri nedelje bio jedan od glavnih organizatora protesta ispred crnogorskog parlamenta, pozvao je putem Fejsbuk naloga svojih aktivista što veći broj ljudi da im se priključi u subotu uveče, iskaže svoje snažno protivljenje aktuelnoj vladi i zatraži raspisivanje prvih slobodnih izbora. Ukoliko neko od građana nije fizički u mogućnosti da dođe do Podgorice, organizovan je, kako navode, autobuski prevoz.

Policija se već nasilno obračunavala sa demonstrantima, Foto: Reuters
Policija se već nasilno obračunavala sa demonstrantima, Foto: Reuters

S druge strane, iz ovog pokreta apeluju na mirne proteste, ali i upozoravaju da su se izvesne Đukanovićeve pristalice već naoružale petardama koje nameravaju da upotrebe prema demonstrantima. Zato savetuju sve koji će se u subotu u znak protesta okupiti ispred crnogorskog parlamenta da nipošto sa sobom ne dovode malu decu, kao i da se dobro obuku i kapama i rukavicama što više zaštite lice i telo od eventualnih napada.

Da podsetimo, demonstranti u Crnoj Gori, koje je na ulice prvi put 27. septembra masovno okupila opozicija predvođena Demokratskim frontom, spremaju se za dosad najveće demonstracije u subotu protiv režima premijera Mila Ðukanovića i poručuju da će nastati opšte krvoproliće ukoliko neko samo pokuša da ih zaustavi u toj nameri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track