HTELI DA PREGAZE DEMONSTRANTE: Otkriveno ko je sejao strah hamerima na ulicama Podgorice
Foto: Youtube/Printscreen

Harali gradom

HTELI DA PREGAZE DEMONSTRANTE: Otkriveno ko je sejao strah hamerima na ulicama Podgorice

Crna Gora -
U tom vozilu nalazili su se ljudi bliski režimu, uključujući i bivšeg pripadnika ličnog obezbeđenja Mila Đukanovića

PODGORICA - Crna Gora se još nije oporavila od subotnjih nereda koji su se dogodili na protestima Demokratskog fronta.

Policijski službenici su cele večeri upotrebljavali golu silu prema građanima, a pripadaju specijalnoj jedinici MUP-a Crne Gore.

U trenutku patroliranja ulicama Podgorice bilo ih je oko 45. Specijalna jedinica se kretala u koloni od 7-8 motornih vozila, podeljena u timove, počev od komandnog vozila, do vozila za logistiku (medicinsko vozilo). Na čelu kolone se nalazilo komandno vozilo marke „Hamer“ u kom se osim vozača nalazio i komandir ove jedinice.

Prema saznanjima kojima raspolažu mediji, nije bilo službenih zabeleški o preduzetim radnjama u toku akcije, niti je pojedinačno neko od specijalaca dao bilo kakvu službenu izjavu.

Mnogi su se pitali otkud vozilo marke „hamer“ u sastavu ove policijske jedinice, a spekuliše se da je to vozilo nekada pripadalo Safetu Kaliću. U međuvremenu je nakon konfiskacije imovine Kalića i u sudskoj proceduri stavljeno na raspolaganje Upravi policije na koju je i preregistrovano.

Komandnim vozilom „hamer“ je upravljao izvesni Marković iz Nikšića, koji nije zvanično pripadnik ove policijske jedinice, a u vozilu mu je društvo pravio komandir-komandant Rašo Lješković, bivši pripadnik ličnog obezbeđenja Mila Đukanovića.

Za Markovića, portal Princip.me piše da je prvog dana protesta primećen u uniformi i da je u krvnom srodstvu sa šefom režima.

(Princip.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja