MANS: Hitno rasformirati SAJ Crne Gore zbog bezbednosti građana
Foto: Reuters 2015

Protesti u Podgorici

MANS: Hitno rasformirati SAJ Crne Gore zbog bezbednosti građana

Crna Gora -
Pozivamo Konjevića da odmah suspenduje direktora policije i rasformira SAJ-a do okončanja istrage i utvrđivanja pojedinačne i komandne odgovornosti za brutalno nasilje, kao i prikrivanje počinioca teških krivičnih dela, kako bi zaštitio bezbednost svih građana Crne Gore, navela je Vanja Ćalović

PODGORICA - Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozvala je ministra unutrašnjih poslova, Raška Konjevića, da suspenduje direktora policije Slavka Stojanovića i rasformira Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ) zbog, kako su naveli, zaštite bezbednosti građana Crne Gore.

"Pozivamo Konjevića da odmah suspenduje direktora policije i rasformira SAJ-a do okončanja istrage i utvrđivanja pojedinačne i komandne odgovornosti za brutalno nasilje, kao i prikrivanje počinioca teških krivičnih dela, kako bi zaštitio bezbednost svih građana Crne Gore", navela je izvršna direktorica MANS-a, Vanja Ćalović.

Ona je kazala da obim i težina terora koji je SAJ sproveo nad građanima od nedvosmisleno potvrđuje da se ne radi o pojedinačnim slučajevima, niti incidentima unutar te jedinice.

"U prebijanjima i iživljavanju nad građanima i njihovom imovinom učestvovao je veliki broj pripadnika SAJ-a, a četiri dana kasnije njihov komandant i sve njihove kolege ćutanjem i dalje štite izvršioce krivičnih djela", navela je Ćalović u saopštenju.

VANJA ĆALOVIĆ: Beba stoji iza pisanja Informera!

To, smatra Ćalović, pokazuje da nije problem u pojedincu, već da je u javnom interesu da kompletna specijalna jedinica, na čelu sa komandantom, bude momentalno suspendovana i postane predmet istrage tužilaštva, kako zbog izvršenja krivičnih dela, tako i njihovog prikrivanja.

U MANS-u, kako je kazala, očekujemo i da Stojanović po hitnom postupku bude razrešen dužnosti, kako ne bi mogao da dalje učestvuje u prikrivanju krivičnih dela, piše Slobodna Evropa.

Podsećamo, Vanja Ćalović je pre godinu dana bila izložena brutalnoj medijskoj kampanji i tada je izjavila da iza pisanja Informera stoji Beba Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track