KOMANDANTA SAJ CG SASLUŠAVAJU U TUŽILAŠTVU: Svedoči zbog brutalnog prebijanja Martinovića
Foto: Printscreen

Protesti u Podgorici

KOMANDANTA SAJ CG SASLUŠAVAJU U TUŽILAŠTVU: Svedoči zbog brutalnog prebijanja Martinovića

Crna Gora -
Kako nije blagovremeno dobijen izveštaj od SAJ-a, komandantu je upućen pismeni poziv za saslušanje u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Direktoru Uprave policije, takođe, je upućena pismena urgencija za dostavljanje pisanog izveštaja i dostavljanja traženih podataka

PODGORICA - Osnovno tužilaštvo u Podgorici pozvalo je komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Radosava Lješkovića na saslušanje povodom brutalnog prebijanja Cetinjana Mija Martinovića, pošto nije dostavio izveštaj koji su tužioci tražili, saopšteno je iz kabineta VDT Ivice Stankovića.

"Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici upućen je zahtev komandantu Specijalne antiterorističke jedinice kojim je traženo da dostavi pismeni izveštaj o upotrebi sredstava prinude, kao i druge podatke od značaja za identifikaciju policijskih službenika – pripadnika SAJ-a, koji su naneli telesne povrede oštećenom M.M. Zamenik tužioca, takođe je saslušao, u svojstvu svedoka dva lica – očevice događaja. Kako nije blagovremeno dobijen izveštaj od SAJ-a, komandantu je upućen pismeni poziv za saslušanje u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Direktoru Uprave policije, takođe, je upućena pismena urgencija za dostavljanje pisanog izveštaja i dostavljanja traženih podataka", navodi se u saopštenju.

Akcija za ljudska prava, Juventas, Institut alternativa, LGBTIQ Asocijacija „Kvir Montenegro“ i centar za ljudska prava juče su uputili pismo VDT-u u kome su izrazili očekivanje da će pokrenuti krivičnu odgovornost protiv nadležnih u policije ukoliko ne sarađuju u istrazi prebijanja Martinovića.

"Ako policija ne sarađuje sa tužilaštvom u otkrivanju izvršilaca prebijanja Martinovića i onih koji su to naredili, podstrekivali ili i pomagali, kao što je to ranije bio slučaj u nekim od nekažnjenih slučajeva policijske torture, očekujemo od Vas da o tome odmah obavestite i Vladu i javnost Crne Gore, i pokrenete krivični postupak protiv onih koji su u policiji po komandnoj strukturi odgovorni i za nedelotvornost istrage," sugerisale su NVO Stankoviću, prenose Vijesti.

Martinović je pretučen u subotu posle protesta koji su održani u Podgorici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track