NEMA POTERNICE: Sin Svetozara Marovića slobodno se šetka po Moskvi!
Foto: Vijesti

Afera Budva

NEMA POTERNICE: Sin Svetozara Marovića slobodno se šetka po Moskvi!

Crna Gora -
MOSKVA - Miloš Marović, sin predsednika Političkog saveta crnogorske vladajuće DPS Svetozara Marovića, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja u aferi "AMD Budva", otputovao je za Rusiju.

Marović u Rusiji boravi više od sedam dana i nije poznato da li je i tamo otišao zbog nastavka medicinskog tretmana. Miloš Marović je otišao u Rusiju, nakon lečenja u Italiji, saznaju podgoričke “Vijesti” iz izvora bliskog istrazi, a za njim još nije raspisana poternica.

Izvor iz Specijalnog tužilaštva kaže da se Maroviću stalno na kućnu adresu dostavlja poziv za saslušanje, nakon čega im redovno stižu opravdanja za nedolazak sina funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

“U trenutku kada, u skladu sa zakonom, opravdanje za nedolazak izostane, za Milošem Marovićem će biti raspisana međunarodna poternica”, kazao je izvor “Vijesti”.

Pre odlaska u Rusiju, Marović se lečio u Beogradu, a potom i u Italiji. On je nedavno u Udinama u Italiji navodno imao manju hiruršku intevenciju.

Svetozar Marović (Foto: Profimedija)
Svetozar Marović (Foto: Profimedija)

Tada je, prema nezvaničnim informacijama, bilo najavljeno da će Marović ubrzo doći kod specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, ali se to nije dogodilo.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo izdalo je nalog za Marovićevo hapšenje zbog sporne kupoprodaje 26.000 kvadrata zemlje na brdu Prijevor iznad Jaza, kojom je opštinski budžet oštećen za 1.400.000 evra.

Crnogorska policija upala je sredinom oktobra u Marovićevu kuću u Budvi, s nalogom za hapšenje njihegovog sina, ali je on u međuvremenu otišao u Srbiju, navodno zbog neophodnog medicinskog tretmana.

(Foto: Arhiva Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track