AMERIČKI MEDIJI ISMEJALI ĐUKANOVIĆA: Crna Gora je za NATO beskorisni prijatelj na Fejsbuku!
Foto: Vijesti AP

"Vau" reakcije

AMERIČKI MEDIJI ISMEJALI ĐUKANOVIĆA: Crna Gora je za NATO beskorisni prijatelj na Fejsbuku!

Crna Gora -
Članstvo Crne Gore u NATO alijansi nema nikakvog smisla na nivou jačanja bezbednosti članica alijanse, piše u tekstu američkog lista Forbs u kojem je ismejano članstvo Crne Gore u NATO alijansi

PODGORICA - Crna Gora ima 650 hiljada stanovnika, 1.500 vojnika, 350 mornara i 230 pripadnika vazduhoplovstva, navodi autor teksta u listu Forbs i ironično zaključuje sa „vau!“.

Crna Gora je prelepa zemlja, ali u bezbedonosnom smislu je beznačajna za NATO alijansu, stoji u tekstu u kojem se Crna Gora poredi sa „beskorisnim prijateljem na Fejsbuku“. NATO alijansa se pretvorila u „geopolitički ekvivalent kluba džentlmena“, ocenjuje američki list.

Kad neko hoće da bude član ovog kluba, to radi prosto da bi bio član. Crnu Goru niko ne ugrožava, niti bilo ko u Evropi ima nameru da je ugrozi, ali ova balkanska zemlja naprosto hoće da bude deo alijanse i da tako izgleda važnije, piše Forbs.

Sa druge strane, ne treba ni kriviti rukovodstvo ove zemlje zbog želje da budu deo alijanse, jer će sada ambasadori Crne Gore moći da sede kad god hoće u Briselu rame uz rame sa Nemačkom, Francuskom, Engleskom i Sjedinjenim Američkim Državama, ironično piše autor teksta i dodaje da je Crna Gora ovim „nadigrala“ Srbiju koja nije deo alijanse.

Sada je ova zemlja sigurna i dok čeka nekog novog Hitlera da se pojavi iza horizonta, razmišlja o svetskoj dominaciji, šaljivo se zaključuje na kraju teksta.

(Pravda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track