PALA KRV NA GRČKO-MAKEDONSKOJ GRANICI: Jedan migrant poginuo a dvojica povređena u sukobu
Foto: Foro Tanjug/AP

Prelazi zatvoreni za sve

PALA KRV NA GRČKO-MAKEDONSKOJ GRANICI: Jedan migrant poginuo a dvojica povređena u sukobu

Severna Makedonija -
Makedonsko- grčka granica je zatvorena, a situacija je eskalirala tučom između izbeglica iz Sirije i sa ostalih područja Bliskog istoka u kojoj je jedana osoba iz Maroka podlegla povredama zadobijenim u strujnom udaru
1 / 5 Foto: Foro Tanjug/AP

ĐEVĐELIJA - U sukobima migranata dve osobe su zadobile povrede glave jer su pogođeni kamenicama. Koškanja neprestano izbijaju izmedju grupa uglavnom Iranaca i Pakistanaca s jedne strane i većinom Avganistanaca s druge strane.

TV Nova je javila da je Grčka zatvorila granicu sa Makedonijom za sve izbeglice i migrante bez razlike iz koje zemlje dolaze. Jutros su grčke specijalne snage raspoređene na granici kako bi sprečili nerede koji izbijaju među migrantima kojima nije dozvoljen ulaz u zemlju.

Foro Tanjug/AP
Foro Tanjug/AP

Do eskalacije je došlo nakon jučerašnjih sukoba, kada je granica zatvorena pa je više od 3.000 migranata blokirano kod improvizovanog kampa kod Indomenija sa grčke strane granice. Portparol lokalne policije Petrosa Taniosa je izjavila da se veruje da je jedna osoba iz Maroka poginula od strujnog udara u dodiru sa visokonaponskim kablom dok se pela na krov voza, javio je AFP.

Makedonske vlasti dovode dodatne policijske snage na granicu. Od sinoć u ponoć predstavnici UNHCR-a i nekoliko nevladinih organizacija su napustili kamp iz bebednosnih razloga. Ekonomski migranti, kojima prolaz nije omoguće, prete izbeglicama sa ratom zahvaćenih područja kojima je prolaz dozvoljen .

Foro Tanjug/AP
Foro Tanjug/AP

Makedonska policija koristi suzavac da potisne demonstrante iz Pakistana, Maroka i Irana. Grčka policija je noćas sasvim napustila kamp. Migranti imaju alatom za sečenje žice i deo ograde je već uništen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track