Najnovije vesti

TROJICA MAROVIĆA IZA REŠETAKA: Sveto čita knjige, nema kontakt sa sinom i bratom!
Foto: Profimedia, Printscreen CdM, Slobodna Evropa

Zatvor u Spužu

TROJICA MAROVIĆA IZA REŠETAKA: Sveto čita knjige, nema kontakt sa sinom i bratom!

Crna Gora
PODGORICA - Predsednik Političkog saveta Demokratske partije socijalista Svetozar Marović nema posebnih zahteva u Istražnom zatvoru u Spužu i ima tretman kao i ostali pritvorenici bez obzira na visoke funkcije na kojima je bio poslednjih godina.

Maroviću je u četvrtak određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je učestvovao u finansijskim malverzacijama u nekoliko slučajeva, u kojima je budžet opštine Budva oštećen za više miliona evra.

 

"Niti traži, niti ima specijalni tretman. Svestan je situacije u kojoj je trenutno. Sve ovo doživljava i prevazilazi na neki svoj način“, kaže Marovićev zastupnik, advokat Zdravko Begović.

 

Prema njegovim rečima, osim dobrog držanja koje je pokazao za vreme dosadašnjeg boravka na novoj adresi, Marović se može pohvaliti i korektnim odnosom ostalih pritvorenika prema njemu.

 

Kako je advokat Begović pojasnio, unutar spuškog Istražnog zatvora postoje stroga pravila koja se moraju poštovati.

 

"Marović ni jednim svojim gestom nije zahtevao ništa mimo toga. Njegovi dani teku kao i dani svakog drugog pritvorenika. Fokusiran je na čitanje knjiga“, objasnio je on.

 

Begović navodi da Svetozar Marović nema komunikaciju sa bratom Draganom Marovićem koji se u Istražnom zatvoru nalazi od sredine avgusta.

 

Takođe, zbog poštovanja procedura istrage zabranjen mu je kontakt i sa sinom Milošem, koji je u petak sproveden iz Kliničkog centra Crne Gore u Spuž.

 

"Marović nema komunikaciju ni sa sinom ni sa bratom i to je jako kontrolisano. Sa druge strane, ni on sam nije tražio takvu komunikaciju znajući da je to protivno procedurama istrage, ali i pravilima uspostavljenim u ZIKS-u“, kazao je Begović.

 

Marović se sumnjiči za zloupotrebu položaja u slučajevima TQ Plaza, Jaz i Prijevor gde je, prema nalazima iz istrage, šteta za budžet opštine Budva-11.400.000 eura, dok je njegov sin jedan od osumnjičenih u ,,aferi Prijevor“.

 

(Foto Profimedia, Printscreen CdM, Slobodna Evropa)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...