Najnovije vesti

CD KRIV ZA TRAGEDIJU STUDENATA: Vjekoslav se sagnuo da dohvati disk i odveo u smrt 4 prijatelja
Foto: Facebook

Slavonija zavijena u crno

CD KRIV ZA TRAGEDIJU STUDENATA: Vjekoslav se sagnuo da dohvati disk i odveo u smrt 4 prijatelja

Hrvatska
VINKOVCI - Student Stjepan Bošković (21), jedini preživeli u saobraćajnoj nesreći kod Mostara u kojoj je poginulo četvoro njegovih kolega iz Vinkovaca i okoline, ispričao je kako je došlo do ove tragedije, koja je u crno zavila i Hrvatsku i susednu BiH.

Stjepan je sedeo na zadnjem sedištu iza Antonije Šarić (22) na mestu suvozača, a do njega su bili Domagoj Roso (20) i Tena Vračević (19). Rekao je da su bili veseli i opušteni, radovali su se što idu kući za praznike.

 

Krenuli su oko 10 sati ujutru. Kaže da, koliko se seća, nisu vozili brzo, možda oko 60 km/h. Prema Stjepanovim rečima, Vjekoslav Božanović (24), koji je vozio automobil, u jednom trenutku se sagnuo da potraži nešto, verovatno CD, i u tom trenutku je auto skrenuo s puta u suprotnu traku.

 

"Video sam dva auta kako nam dolaze u susret. U tom trenutku Antonija je uzviknula: 'Pazi!',  rekao je vidno potreseni Stjepan.

 

Tada je Vjekoslav, u deliću sekunde, izgubio kontrolu nad autom koji je udario u brdo, odbio se i sleteo u Neretvu, baš na mestu gde nije bilo branika.

 

Foto:  ISS Mostar
Foto: ISS Mostar

Stjepan kaže kako je, dok su bili zarobljeni u autu u reci, pokušavao da izađe kroz prtljažnik, ali nije uspeo. Video je da je slomljeno jedno staklo, probio ga i uspeo da se izvuče iz automobila. Neretva je, kaže, bila užasno hladna, ali je uspeo da dopliva do obale i tako se spasi.

 

Stjepan navodi da još ne može da veruje da su mu prijatelji mrtvi i da ih nikad više neće videti.

 

Komemoracija za poginule studente održaće se danas u 9.30 u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, u 10.30  sati je ispraćaj ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu, a u 17 sati u crkvi sv. Petra i Pavla biće služena sveta misa zadušnica za nastradale studente.

 

Telegrame saučešća uputili su predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, rektorka Univerziteta u Mostaru Ljerka Ostojć i dekani fakulteta na kojima su studirali nastradali studenti.

 

(24 sata.hr)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...