PRAVOSLAVNI HRAMOVI NA METI LOPOVA: Tri crkve u Danilovgradu obijene i opljačkane!
Foto: Printscreen Vijesti.me

Nisu prvi put na meti

PRAVOSLAVNI HRAMOVI NA METI LOPOVA: Tri crkve u Danilovgradu obijene i opljačkane!

Crna Gora -
DANILOVGRAD - Lopovi su obili crkve u danilovgradskim selima Kujava, Zagorak i Mijokusović i iz njih odneli novac koji su vernici priložili

Danilovgradski paroh Slobodan Zeković izjavio je da su kradljivci obili vrata na crkvama Svetog Jovana Krstitelja u Zagorku i Svetog Atanasija velikog u Mijokusovićima, a da su u crkvu Svetog Đorđa na Kujavi ušli tako što su obili prozor.

"Ovo nije prvi put da su hramovi na ovom prostoru na udaru lopova i vandala. Crkva u Mijokusovićima obijena je deset puta do sad. Svako normalan se zgražava nad takvim vandalskim činom", kazao je Zeković. Dodao je da je, prema njihovim saznanjima, najviše novca odneto iz kujavske crkve.

"I na tom hramu su pokušali da obiju vrata, ali nisu uspeli pa su polomili prozor i uskočili u crkvu. Policija je obavila uviđaj, nadam se da će uspeti da pronađe počinioce", kazao je paroh.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da rade na rasvetljavanju ovih krađa. Hramovi Mitropolije Crnogorsko-primorske koji se nalaze na teritoriji Opštine Danilovgrad godinama su na udaru lopova. Pre dve godine crkva Časnog krsta u danilovgradskom naselju Kosić, opljačkana je dva puta u deset dana.

Lopovi su tada odneli deo bakarnog krova, bakarne oluke i opšivke oko njih, ukupne dužine oko 50 metara. Par dana pre toga obijena je i crkva u Mijokusovićima, koja je i sada bila na udaru lopova. Ukraden je stari krst koji se nalazio na oltaru, nešto sitnog novca, i napravljena je premetačina po čitavom hramu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track