(FOTO) U "LIFTU" UHAPŠENO ŠEST OSOBA: Zaplenjeno oružje i eksploziv!
Foto: Rojters

Razbijena organizovana kriminalna grupa

(FOTO) U "LIFTU" UHAPŠENO ŠEST OSOBA: Zaplenjeno oružje i eksploziv!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Današnja akcija kodnog naziva "lift" rezultat je višemesečne istrage koju su policijski službenici SIPA-e sproveli pod nadzorom Tužilaštva BiH

Po nalogu tužioc iz Posebnog odeljenja za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-a uhapsili su šest osoba.

Zaplenjeno oružje u akciji
Zaplenjeno oružje u akciji

Uhapšeni su H.H. (1983), M.S. (1961), M.Š. (1959), M.P. (1978), N.P. (1957) i M.M. (1978), pod sumnjom da su počinili krivično delo Organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim delom neovlaščenog prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe KZ BiH.

Izvršenim pretresima pronađena je veća količina oružja, municije, eskploziva i eksplozivnih naprava, koji su privremeno oduzeti i služiće kao dokaz u daljem postupku protiv navedenih osoba.

Ove osobe sumnjiče se da su zajedno sa drugim njima poznatim osobama bili članovi organizovane kriminalne grupe, koja je tokom 2015. godine organizvano delovala radi nabavke, prebacivanja i preprodaje oružja na području Bosne i Hercegovine, SR Nemačke i Republike Srbije, sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Krijumčarili su u najvećoj meri pištolje, municiju i vojnu opremu, čije držanje i nabavka nije dozvoljena civilima i građanima.

 Foto printscreen bportal.ba
Foto printscreen bportal.ba

Tužiteljstvo BiH preduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja oružja, municije i eksploziva, koje kriminogene strukture koriste u izvršenju kaznenih dela, te u tim aktivnostima ostvaruje saradnju sa policijskim i sigurnosnim strukturama zemalja regiona i EU, saopšeno je i ove pravosudne institucije

(bportal.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track