SMENA U PODGORICI: Konjević razrešen sa mesta ministra unutrašnjih poslova
Foto: Beta

42 glasa za

SMENA U PODGORICI: Konjević razrešen sa mesta ministra unutrašnjih poslova

Crna Gora -
Raško Konjević razrešen je sa mesta ministra unutrašnjih poslova, nakon što je većina glasala za njegovu smenu danas u Skupštini Crne Gore.

Za smenu glasala su 42 poslanika, dok je jedan bio protiv. Konjević je poručio ranije danas da on neće ostati ministar bez obzira na to kakav bude ishod glasanja.

"To je legitimno, ali je važno znati ko je vlast, a ko opozicija. Glasanje će pokazati ko je vlast, a ko opozicija", dodao je.

On je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodne tri godine i tri meseca napravilo određene pomake.Konjević je objasnio da je ostavka lični čin kada se nešto uradi pogrešno, nemoralno ili kada se uradi nešto što je predmet interesovanja drugih državnih organa.

"Ja nisam ništa od toga uradio. Samo sam podržao moju partiju jer se apsolutno slažem sa odlukama koje je ona donela. I u ovoj Vladi postoje ljudi koji bi trebalo da podnesu ostavku zbog štete koju su učinili građanima Crne Gore u finansijskom smislu, koja je više desetina miliona evra", rekao je Konjević.

Konjević je tražio od vlade da ga Skupština razreši te dužnosti pošto je Socijaldemokratska partija (SDP), čiji je potpredsednik, glasala protiv poverenja vladi Mila Đukanovića. SDP i Demokratska partija socijalista (DPS) su bili dugogoidšnji koalicioni partneri u izvršnoj vlasti, ali je njihov savez suštinski raskinut. Konjević je u Skupštini tokom rasprave o njegovom razrešenju objasnio razloge zbog čega je odlučio da od premijera tražio da pokrene proceduru razrešenja, a ne da podnese ostavku na dužnost.

Potpredsednik vlade iz DPS-a Duško Marković je iskazao poštovanje za rezultate koje je Konjević ostvario kao ministar unutrašnjih poslova.

"Konjević je svojim profesionalnim i političkim kapacitetom značajno doprineo radu Vlade i njenim ukupnim rezultatima", kazao je Marković.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track