IZETBEGOVIĆ DEMANTUJE: Nismo dogovorili da nam Radončić bude predsednički kandidat!
Foto: Printscreen Yt 22.07.2015, AP

Oprečne izjave

IZETBEGOVIĆ DEMANTUJE: Nismo dogovorili da nam Radončić bude predsednički kandidat!

Bosna i Hercegovina -
Bošnjački član Predsedništva i predsednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović demantovao je danas navode lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, koji je u sredu pušten iz pritvora, o dogovoru da on bude predsednički kandidat na narednim izborima.

"Nije tačno da je dogovoreno da Fahrudin Radončić bude zajednički kandidat SDA i SBB 2018. godine", izjavio je Izetbegović za N1 i dodao da ne zna zašto je Radončiću trebalo da daje takve izjave.

Na ročištu u utorak o produženju pritvora lideru Saveza za bolju budućnost, Radončić je između ostalog svoj slučaj nazvao "osvetom" zbog navodnog kompromisa i dogovora njega i Bakira Izetbegovića da lider SBB bude zajednički kandidat Saveza za bolju budućnost BiH i Stranke demokratske akcije jer Izetbegović ne može da se treći put kandidujei na izborima za člana predsednika BiH.

Bakir Izetbegović je pozdravio jučerašnju izjavu Fahrudina Radončića da će nastaviti da radi na jačanju koalicije. S obzirom na to da mu je zabranjeno da kontaktira sa svedocima, Radončić neće moći direktno da komunicira sa prvim čovekom SDA.

Izetbegović je rekao da će, dok Radončić ima mere zabrane, komunicirati s njim preko drugih čelnika SBB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track