(FOTO) AKO TI JAVE UMRO SAM NE VERUJ: Ovako su se Ognjenovi (11) tragači oprostili od plavog anđela!
Foto: Cdm

TUGA DO NEBA

(FOTO) AKO TI JAVE UMRO SAM NE VERUJ: Ovako su se Ognjenovi (11) tragači oprostili od plavog anđela!

Crna Gora -

"Ako ti jave, umro sam, ne veruj to ne umem". Tako se od jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića, čije je telo u nedjelju pronađeno na ušću Morače u Skadarsko jezero, opraštaju njegovi tragači

Veliki broj građana, pripadnika vojske, policije odaju posljednji pozdrav Ognjenu, koji će danas u 15 časova biti sahranjen na groblju u Zagoriču. Dvanaest dana i noći trajala je potraga koja je jače nego ikada do sada ujedinila građane, vojsku i policiju. Ronioci su danima bili pod Moračom, broj ni građani, službe zaštite i spašavanja, vojska i policija pretresli su gotovo svaki krš okoline Podgorice, danima je iznad grada patrolirao helikopter MUP-a, a snimak iz drona širio se društvenim mrežama.

Foto printscreen CdM
Foto printscreen CdM

Sve to nije ukazivalo ni na jedan trag do dečaka. Taman kada je potraga zbog lošeg vremena izgubila na intenzitetu, kada je sve manje građana učestvovalo u potrazi i kada su ronioci obustavili traganje na nekoliko dana, dete je nađeno na mestu gde su se svi plašili da bi moglo biti. U reci koju je, po rečima njegovih najbližih, toliko voleo, a ka kojoj mu je, iz bezbednosnih razloga, uvek bilo zabranjeno da odlazi.

Ognjen je sve nas podigao na noge, pokazao da od naše sebičnosti ima nešto više. Pokazao da smo u nadi, bolu, ljubavi bili jedno-jer Podgorica, ali i cela Crna Gora i region ovih dvanaest dana je disala Ognjenovim plućima. Od njega su se oprotili i njegovi tragači a ono što su mu poručili će vas rasplakati:"Ako ti jave, umro sam, ne veruj to ne umem. Na ovu zemlju sam svratio da ti namignem malo. Da zamnom ostane nešto kao lepršav trag. I zato: ne budi tužan.Toliko mi je stalo da ostanem u tebi budalast i čudno drag. Noću, kad gledaš u nebo, i ti namigni meni. Neka to bude tajna. Uprkos danima sivim kad vidiš neku kometu da nebo zarumeni, upamti: To ja još uvek šašav letim, i živim." Zauvijek zahvalni bosonogom dječaku koji nas je naveo da budemo bolji ljudi.Pamtićemo te zauvijek,Tvoji Tragači"

Pripadnici vojske i policije došli su da isprate malog Ognjena  (foto printscreen Vijesti.me)
Pripadnici vojske i policije došli su da isprate malog Ognjena (foto printscreen Vijesti.me)

Saučešće povodom tragične smrti Ognjena Rakočevića prima se danas od devet do 14 časova na gradskom groblju Čepurci i od 14.30 do 15 časova na groblju u Zagoriču, kada će se i obaviti sahrana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track