(FOTO) MAROVIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA: Priznao da je kriv pa oslobođen, sad će da se leči!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

a gde su pare

(FOTO) MAROVIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA: Priznao da je kriv pa oslobođen, sad će da se leči!

Crna Gora -

PODGORICA - Politički direktor DPS Svetozar Marović, osumnjičen za visoku korupciju, napustiti je danas istražni zatvor u Spužu, nakon što je sa Specijalnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice

Funkcionera DPS-a ispred zatvora su sačekli sin i kćerka, Miloš Marović i Milena Marović Bogdanović i Marovićevo obezbeđenje. Njegov branilac advokat Zdravko Begović izjavio je da će Marović odmah posetiti zdravstvenu ustanovu, jer mu je zdravstveno stanje bilo narušeno i pre hapšenja.

"Pet mjeseci boravka u pritvoru i pored vrlo korektnog odnosa zatvorskih službi u mnogome je pogoršalo kako njegovo fizicko tako i mentalno zdravlje i budite sigurni da će odmah nakon izlaska iz pritvorske jedinice on posetiti renomiranu zdravstvenu ustanovu, kako bi pokušao eventualno da sanira te zdravatvene probleme", kazao je Begović.

Marović je juče potpisao sporazum o priznanju krivice. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, funkcioner DPS-a će prema načelnom dogovoru sa tužiocima, robijati tri godine i osam meseci, dok novčani deo kazne još nije utanačen. Isti izvor tvrdi da Budvanin neće odgovarati kao šef kriminalne grupe, već za krivično delo - zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, izvršenog na organizovan način.

Marović se obavezao da tužilaštvu ukaže gde je završilo više od 15 miliona evra, za koje je oštećena Opština Budva. Prethodno sa tužilaštvom su se nagodili njegov sin Miloš i brat Dragan, koji su takođe bili u pritvoru pod sličnim optužbama i oni su pušteni iz pritvora.

Međutim, novina je tvrdnja Marovića da sporni novac nije uzeo on, već da je i sam u tom korupcionaškom dilu prevaren. U koga je spreman da "uperi prst" može se pretpostaviti, navode crnogorski mediji. Spekuliše se da je u svojim priznanjima Marović ukazao na trag više od 15 miliona evra, za koje je oštećena Opština Budva. Reč je o milionima koji su preko kompanije registrovane u Crnoj Gori besteretno preneti na više inostranih računa.

Marović u zatvorskoj šetnji (foto printscreen vijesti.me)
Marović u zatvorskoj šetnji (foto printscreen vijesti.me)

Tužilaštvo će pokrenuti i finansijsku istragu protiv svih osumnjičenih, koja će obuhvatiti i članove njihovih porodica i povezana lica. U toj istrazi, oni će morati da dokazuju poreklo celokupne imovine, a Tužilaštvo ima pravo i da je privremeno konfiskuje i da državi na raspolaganje. To bi u prevodu značilo da poznate Budvane tek čeka borba da zadrže imovinu koju poseduju.

(vijesti .me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track