POVLAČI SE IZ PARTIJE: Svetozar Marović podneo ostavku na sve funkcije u DPS
Foto: Profimedia

POVLAČI SE IZ PARTIJE: Svetozar Marović podneo ostavku na sve funkcije u DPS

Crna Gora -

Svetozar Marović je podneo ostavku na sve funkcije u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), prenela je u utorak RTCG pozivajući se na saznanja crnogorskih "Dnevnih novina" iz budvanskog odbora te partije.

Navodi se da je Marović, koji je bivši predsednik Političkog saveta DPS, obavestio stranku o ostavci i da je ta informacija saopštena u ponedeljak na sednici Opštinskog odbora DPS Budva.

RTCG podseća da je lider DPS i premijer Crne Gore Milo Đukanović u ponedeljak u Budvi kazao da "to što su pojedini funkcioneri DPS iz Budve potpisali sporazume o priznanju krivice za milionske malverzacije u toj opštini, ne znači da je cela partija priznala krivicu".

Upitan da li će DPS na predstojećim izborima snositi posledice zbog toga što je specijalni državni tužilac pokrenuo postupke protiv budvanskih funkcionera, Đukanović je kazao da DPS zna da se suoči s problemima.

"Nije DPS priznao bilo kakvu krivicu, jer je priznanje krivice individualni čin", poručio je Đukanović.

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitim poslovima kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više desetina miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track