PRONAĐEN TRAG KRVI NEMANJE MEDINA: Namamili ga pričom o prodaji oružja
Foto: Facebook Printscreen

Nestao početkom jula

PRONAĐEN TRAG KRVI NEMANJE MEDINA: Namamili ga pričom o prodaji oružja

Crna Gora -

Trag krvi nestalog Petrovčanina Nemanje Medina (24) pronađen na tablici zapaljenog vozila, koja je ispala iz prtljažnika, ukazuje na sumnju da je ovaj mladić otet 8. jula.

Za taj zločin glavni osumnjičeni su Vladimir Ulama (24) iz Virpazara i Darko Mijović (26) iz Zete. Iako nedovoljno jasna, kako se navodi u tekstu, tužilačka naredba sugeriše da je Medin povređen i okrvavljen, pre nestanka držan u prtljažniku “renoa megan”, u kojem su se prethodno nalazile stare francuske tablice vozila (BV-910HH), a jedna od njih je po svemu sudeći ispala iz vozila, nedaleko od mesta gde je vozilo zapaljeno.

I DALJE NEPOZNATA SUDBINA NEMANJE MEDINA: Osumnjičeni za otmicu odbili poligrafSumnja se da su Ulama i Mijović 8. jula u Virpazaru, "zadržali Medina duže od deset dana". Okrivljeni Bogdan Milić (34), Marko Vujačić (45) i Zoran Muhadinović (44), od 8. jula do 4. avgusta, pružili su pomoć Ulami kao počiniocu krivičnog dela, za koje je propisana kazna zatvora preko pet godina, da ne bude otkriven”, stoji u naredbi za sprovođenje istrage.

Nemanja Medin, Foto: Vijesti
Nemanja Medin, Foto: Vijesti

Tužilac dalje tvrdi da su osumnjičeni bili svesni krivičnog dela, tako što su Ulama i Mijović zajednički telefonon 8. jula pozvali Medina da dođe u Virpazar radi kupovine oružja.

"Medin je iz Petrovca istog dana sa “meganom” došao u Virpazar, gde se sreo sa okrivljenim Ulamom, nakon čega je Ulama, zajedno sa jednom ili više za sada nepoznatih osoba, zahtevao od oštećenog da nešto učini, ne učini ili trpi na svoju štetu. Kako to oštećeni nije prihvatio, primenjivali su silu, nanevši mu telesne povrede, potom su ga stavili u prtljažnik “megana” i sa njim ga odvezli i sakrili u za sada nepoznato mesto. Nakon toga su Ulama i Mijović od 8. do 12. jula u mestu Jabukov Do, u blizini lokalnog puta ka Rijeci Crnojevića, zapalili ovaj automobil”, ocenio je tužilac.

Uhapšeni Bogdan Milić, Foto: Vijesti/Filip Roganović
Uhapšeni Bogdan Milić, Foto: Vijesti/Filip Roganović

Vozilo je nađeno 12. jula prilikom pretrage terena u okolini navedenog puta.

NEMA GA NI ŽIVOG NI MRTVOG: Petrovčanin Nemanja Medin (24) otet, uhapšeno više osoba!

Traga se i za albanskim državljaninom

Takođe, policija traga za albanskim državljaninom Adrijanom Kastratijem za kojeg se sumnja da je jedan od aktera nestanka Medina.

Prema operativnim informacijama policije, Mijović je bio spona između Ulame i Medina sa jedne, i Kastratija sa druge strane u šverc oružja kada je, kako se sumnja, došlo do problema zbog neizmirenih dugovanja. Kastrati je, prema saznanjima policije, napustio Crnu Goru iste noći kada je nestao i Medin.

Od tada je samo jednom došao u naselje Karabuško polje, gde je pokupio svoje stvari i onda se opet vratio u Albaniju.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track