NI POSLE 4 MESECA MU NEMA TRAGA: Interpol traži Albanca zbog otmice Nemanje Medina
Foto: Printscreen Vijesti.me

Šverc oružja

NI POSLE 4 MESECA MU NEMA TRAGA: Interpol traži Albanca zbog otmice Nemanje Medina

Crna Gora -

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica raspisao je crvenu poternicu za albanskim državljaninom Adrijanom Kastratijem, zbog sumnje da je učestvovao u otmici Petrovčanina Nemanje Medina (24), koji je nestao 8. jula i još nije pronađen.

Policija i Tužilaštvo sumnjaju da je taj albanski državljanin učestvovao u otmici Medina, za kojim se traga već više od četiri meseca. Nadležni veruju da je Kastrati jedan od glavnih aktera i da je nekoliko sati posle Medinovog nestanka, preko Skadarskog jezera pobegao u Albaniju, od kada mu se gubi trag.

Ovaj Albanac povremeno je boravio u naselju Karabuško polje, ali od 8. jula zvanično nije ulazio u Crnu Goru.Prikupili niz dokaza

Inspektori barske policije i Više državno tužilaštvo prikupili su niz dokaza, kojima su potkrepili sumnje da su, pored Kastratija, u otmici učestvovali Vladimir Ulama i Darko Mijović, koji se nalazi u spuškom Istražnom zatvoru, dok se Cetinjani Zoran Muhadinović, Marko Vujačić i Bogdan Milić terete za pomaganju nakon izvršenog krivičnog dela.Medin se u predvečerje 8. jula zaputio iz Petrovca ka Virpazaru starim putem preko Paštrovske gore.

Prema iskazima svedoka, supruge nesrećnog mladića i njegovih prijatelja, Medina je telefonom pozivao Ulama i insistirao da dođe u Virpazar. Iako je negodovao, na kraju je popustio i krenuo. U međuvremenu je pozvao jednog prijatelja i zamolio ga da ide sa njim, ali on nije bio u Petrovcu, zatim je pozvao i drugog, koji je navodno bio bolestan.

Predosetivši opasnost, Medin je na zadnje sedište "megana" ubacio staru pušku, koja nije bila u funkciji.Ovaj automobil nađen je kasnije zapaljen u mestu Jabukov Do, u blizini lokalnog puta ka Rijeci Crnojevića, a u njegovoj unutrašnjosti je pronađena i automatska puška kalibra 9 mm bez municije. Balističar je veštačenjem utvrdio da na njoj nedostaje metalni preklapajući kundak koji je demontiran pre nego što je došlo do požara.Krv na registarskim tablicama

Prema rezultatima DNK analize, Medinova krv nađena je na registarskim tablicama izuzetim sa mesta gde mu je zapaljen auto. Veštaci su ocenili i da je na ovom "meganu" staklo puklo usled „dejstva ovalnog metalnog predmeta"Iz policije su ranije saopštili da im je poznat motiv otmice mladića, ali ga nisu javno saopštili. Crnogorski mediji, međutim, saznaju da je po sredi najverovatnije spor oko šverca oružja. Mijović je, navodno, bio spona između Ulame i Medina sa jedne, i Kastratija sa druge strane u šverc oružja kada je, kako se sumnja, došlo do problema zbog neizmirenih dugovanja.

"Naneli su mu telesne povrede od kojih je krvario, potom su ga stavili u prtljažnik "megana" i sa njim ga odvezli i sakrili u za sada nepoznato mesto", navodi se, između ostalog, u naredbi za sprovođenje istrage.

I DALJE NEPOZNATA SUDBINA NEMANJE MEDINA: Osumnjičeni za otmicu odbili poligraf

(CDM/Foto: Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja